Εκτενές αφιέρωμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης κάνουν οι New York Times, την οποία παρουσιάζουν ως ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο ενός ταξιδιού στην Ελλάδα.

Ads

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο η Αθήνα και τα νησιά, αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου και αυτή να κερδίσει φήμη και σεβασμό.

Ο Seth Sherwood, γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος που υπογράφει το κείμενο, θεωρεί εντυπωσιακή τη θέση της ζωντανής πόλης με το προσφάτως ανακαινισμένο αεροδρόμιο, τις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις και τους αυτοκινητόδρομους που κάνουν την πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη εύκολη και άμεση.

image

Ads

image

«Το άλλοτε ισχυρό λιμάνι εξακολουθεί να είναι γεμάτο με μνημεία της Unesco, απομεινάρια των τριών αυτοκρατοριών που τη διοίκησαν, των Ρωμαίων, των Βυζαντινών και των Οθωμανών. Εμφανή είναι επίσης και τα ίχνη του πολύ-θρησκευτικού της παρελθόντος, με  Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Εβραίους να ζουν δίπλα δίπλα. Η πόλη έζησε δύο παγκόσμιους πολέμου, μια ανταλλαγή πληθυσμών στη δεκαετία του 1920 και την απέλαση των Εβραίων τη δεκαετία του 1940», αναφέρει το δημοσίευμα.

image

image

«Ανάμεσα σε αυτά τα μνημεία υπάρχουν πολλά σύγχρονα εστιατόρια, παλαιοπωλεία και καφέ. Η συμβουλή μου είναι να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, ξεχνώντας το μαγιό σας και τα αντίγραφα του Πλάτωνα και του Σωκράτη στην άκρη».

Το δημοσίευμα με τίτλο «36 Hours in Thessaloniki» περιέχει αναλυτικές οδηγίες για επίσκεψη σε πολλά αξιόλογα σημεία στη Θεσσαλονίκη, με ιστορικό αλλά και ευρύτερα πολιτισμικό ενδιαφέρον και συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

image

image

image