Πέτρινες βρύσες, πλατάνια, γραφικά σοκάκια ανάμεσα σε παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές και παραδοσιακά καφενεία. Αυτά και άλλα πολλά μπορεί να βρει κανείς στην πόλη του Καρπενησίου.

Ads

Η περιοχή είναι ξακουστή και για τη φυσική της ομορφιά, λίγα μόνο λεπτά από το κέντρο της πόλης. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το μονοπάτι που συνδέει το Μεγάλο Χωριό με τον Γαύρο, άλλο ένα γραφικό χωριό σχεδόν πλάι στην όχθη του Κρικελοπόταμου.

Τα περίχωρα του Καρπενησίου είναι ιδανικά για ποδηλασία βουνού μέσα σε δάση με έλατα και καστανιές, καθώς και για ιππασία δίπλα στο ποτάμι. Καλπάστε στα γραφικά μονοπάτια που ακολουθούν το ρεύμα του Καρπενησιώτη ποταμού και νιώστε ένα με τη φύση.

Αξίζει μια βόλτα στο γειτονικό Κεφαλόβρυσο, τον τόπο όπου σκοτώθηκε ο Μάρκος Μπότσαρης. Επισκεφτείτε το μνημείο του και ξεκουραστείτε στις πέτρινες πεζούλες κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια. Σε κοντινή απόσταση μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Κορυσχάδες με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης ενώ στο Μεγάλο και Μικρό Χωριό τα λαογραφικά Μουσεία.

Ads

Όσοι αγαπάτε το χιόνι μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι: 9 πίστες σκι, 3 off-piste διαδρομές και 2 πίστες snowboard περιμένουν να τις ανακαλύψετε!