H διάσημη πλατφόρμα αναζήτησης, καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb, ανακοίνωσε πρόσφατα τη λίστα με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το 2018.

Ads

Κι ακόμα κι αν φέτος το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών μονοπώλησαν η Κούβα και η Ισλανδία, φέτος προβλέπεται ο κόσμος να επιλέξει προορισμούς με πιο φυσικά καταλύματα, ειδυλλιακές παραλίες όπως αυτές της Βραζιλίας και γενικά ταξιδιωτικές εμπειρίες με σημείο αναφοράς το φαγητό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Airbnb, το 2018 οι επισκέπτες αναζητούν πλέον πιο ασυνήθιστα καταλύματα, με εκείνα που βρίσκονται μέσα στη φύση να σημειώνουν ραγδαία αύξηση κατά 700%, τα ιαπωνικά ryokan 600% και τα γιουρτ -οι παραδοσιακές σκηνές των νομάδων της Μογγολίας- 155%.

image

Ads

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε μια τάση που θέλει τους ταξιδιώτες να περνούν περισσότερο χρόνο κοντά στη φύση, παρά στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στα κέντρα μιας μεγαλούπολης.

Στις πρώτες θέσεις για τις πιο δημοφιλείς πόλεις συνεχίζουν να φιγουράρουν προορισμοί όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ωστόσο τη μεγαλύτερη έκπληξη στις αναζητήσεις έκανε η Κανγκούνγκ, σημειώνοντας άνοδο 2.175%, ενώ εντύπωση προκαλεί η αύξηση κατά 353% σχετικά με το Bournemouth της Βρετανίας.

image

Σχετικά με την παρουσία της Ελλάδας, η Μύκονος συνεχίζει να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς, με τη ζήτηση να έχει αυξηθεί κατά 173%, ενώ στη λίστα του 2018 περιλαμβάνεται και η Αμμόχωστος της Κύπρου.

Αναλυτικά η λίστα της Airbnb με τους κορυφαίους προορισμούς για το 2018:

Κανγκούνγκ, Κορέα

image

Bournemouth, Ηνωμένο Βασίλειο

image

Έντμοντον, Καναδάς

image

Ιντιανάπολις, Ιντιάνα

image

Ντα Νανγκ, Βιετνάμ

image

Κολόμπους, Οχάιο

image

Αμμόχωστος, Κύπρος

image

Μπιλμπάο, Ισπανία

image

Ανόι, Βιετνάμ

image

Matinhos, Βραζιλία

image

Κάρντιφ, Ηνωμένο Βασίλειο

image

Γκουαραπάρι, Βραζιλία

image

Μινεάπολις, Μινεσότα

image

Οΐτα, Ιαπωνία

image

Ντούνεντιν, Νέα Ζηλανδία

image

Μαρ ντελ Πλάτα, Αργεντινή

image

Fernie, Καναδάς

image

Ζάγκρεμπ, Κροατία

image

Μύκονος, Ελλάδα

image

Μαζατλάν, Μεξικό

image