Χρυσαφένιες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, κέδρους και αμμόλοφους θα συναντήσει κανείς αν επισκεφτεί την Ελαφόνησο.

Ads

Η Ελαφόνησος είναι ένα εξωτικό νησί στη Νότια Πελοπόννησο μόλις 19 τ. χλμ., μια τεράστια παραδεισένια παραλία με ομορφιά  που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που την αποκαλούν Καραϊβική της Ελλάδας. Κι όχι άδικα. Οι τεράστιοι αμμόλοφοι με το χρυσαφένιο χρώμα και τους κέδρους, που θα περπατήστε μέχρι να βουτήξετε στα γαλαζοπράσινα νερά έχουν κάτι εξωτικό.

Το γοητευτικό νησάκι απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας αποτελεί μια θαυμάσια πρόταση για αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα ή και περισσότερες ημέρες διακοπών.

image

Ads

Η παραλία του Σίμου είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού διαθέτοντας όλες τις προδιαγραφές για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη της Ελαφονήσου και φτάνει περίπου το ένα χιλιόμετρο σε μήκος.

Κάποτε ο Σίμος ήταν το σημείο αναφοράς του ελεύθερου κάμπινγκ. Σήμερα ωστόσο έχει δημιουργηθεί οργανωμένο κάμπινγκ και δεν πρόκειται να σας επιτραπεί να στήσετε ελεύθερα όπου θέλετε την σκηνή σας.

image

image

Μια δεύτερη, εξίσου όμορφη με τον Σίμο, παραλία βρίσκεται στο λεγόμενο Κάτω Νησί. Εκεί, η παλιά εκκλησία της Παναγίας ατενίζει τη θάλασσα.

image

image

Στο χωριό θα βρείτε ταβερνάκια και καφέ όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα και φρέσκο ψάρι.

image

image