Από την πρώτη επίσκεψη στην πόλη θα καταλάβει κανείς εύκολα ότι βρίσκεται στην πόλη του μέλλοντος. Η Σιγκαπούρη είναι ένα μέρος βγαλμένο από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ads

Σε λιγότερο από δύο αιώνες, παθιασμένοι μετανάστες από την Κίνα, την Ινδία, τη Μαλαισία και την Ευρώπη έχουν μετατρέψει το μικροσκοπικό νησιωτικό έθνος από ένα λιμάνι ελεύθερου εμπορίου σε μία από τις πιο σύγχρονες πόλεις του κόσμου.

Από το βραβευμένο αεροδρόμιο Changi μέχρι τους πολύχρωμους κήπους του κόλπου, η φουτουριστική πόλη έχει συνδυάσει αρμονικά το παλιό και το νέο με αποτέλεσμα να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του σχεδιασμού, της τεχνολογίας και της καλή ποιότητας ζωής.

image

Ads

image

Μία εκπληκτικά καθαρή πόλη, με ουρανοξύστες, εμπορικά κέντρα που λαμποκοπούν, έθνικ γειτονιές και ατελείωτο πράσινο, σαν να σχεδιάζεται για να ανήκει στις πόλεις του μέλλοντος. Κέντρο επιχειρηματικότητας και εφοριακός παράδεισος μιας και στην ανώτατη κλίμακα η εφορία φτάνει το 20%, με ελάχιστη γραφειοκρατία, προσελκύει πολλούς επενδυτές και επιχειρήσεις.

image

image

image

Θα μαγευτείτε από τις βιτρίνες της Orchard Road και θα νιώσετε δέος μπροστά στο βουδιστικό ναό στην Chinatown. Εντυπωσιακοί είναι οι γεμάτοι τροπικά λουλούδια δρόμοι που είναι φροντισμένα με γιαπωνέζικη αριστοτεχνία. Και όλα αυτά χάρη στον σοσιαλιστή δικτάτορα Lee Kuan Yewο, ο οποίος ηγήθηκε στο κίνημα ανεξαρτητοποίησης της Σιγκαπούρης το 1965. Θεωρείται ο ιδρυτής και πνευματικός πατέρας της χώρας και υπό την ηγεσία του η Σιγκαπούρη μετεξελίχθηκε από χώρα του 3ου κόσμου σε χώρα του πρώτου κόσμου εντός μιας γενεάς.

image

image

image

Σημειώνεται, ότι οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης έρχονται τρίτοι στην κατάταξη των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων του κόσμου, μετά τη Δανία και την Κόστα Ρίκα. Και μάλλον αυτό δεν είναι τυχαίο.

image

image

image

image

image

image