Τι κι αν οι προβλέψεις του καιρού για το τριήμερο που έρχεται δεν είναι και τόσο καλές; Οι εκδρομές πάντα ανανεώνουν. Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς είναι εδώ, κι εμείς λέμε να το τιμήσουμε όπως του αξίζει. Με μια εκδρομή δηλαδή.

Ads

Σε γραφικά χωριά και παραδοσιακούς οικισμούς που θα σας μαγέψουν, μπορείτε να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα και στιγμές χαλάρωσης. Ας κάνουμε μια βόλτα στους καλύτερους προορισμούς για εξορμήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πήλιο

image

Ads

 
Το βουνό των Κενταύρων έχει κάθε εποχή τη δική του ξεχωριστή ομορφιά. Αν και πολλοί το έχουν συνδιάσει με τις καλοκαιρινές του διακοπές επειδή έχει πανέμορφες παραλίες, το Πήλιο είναι πανέμορφο και το φθινόπωρο. Τα πεσμένα φύλλα, τα γραφικά χωριουδάκια, τα γραφικά καφέ και οι όμορφες πλατείες συνδυάζονται τέλεια με την ομιχλώδη ατμόσφαιρα του φθινοπώρου.
Πορταριά, Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Μούρεσι, Βιζίτσα και πολλά πολλά ακόμα χωριά, όλα στολισμένα με πλατάνια, μηλιές, καστανιές, βελανιδιές και οξιές. Η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική δεσπόζει παντού. Πέτρινα αρχοντικά, πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακοί ξενώνες, έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες κάθε εποχή. Οι λάτρεις τις φωτογραφίας θα ενθουσιαστούν με τα ρομαντικά τοπία, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να ανακαλύψουν δεκάδες διαδρομές.

Ναύπλιο

image

Σε απόσταση μόλις 2 ωρών από την Αθήνα θα συναντήσετε την όμορφη πόλη του Ναυπλίου.  Με δύο ενετικά κάστρα, την Ακροναυπλία, το Παλαμήδι με τα 999 σκαλοπάτια, τα γραφικά καλντερίμια και τα ανθισμένα μπαλκόνια του, το Ναύπλιο φοράει τα φθινοπωρινά του και είναι έτοιμο να το ανακαλύψετε. Κάντε τη βόλτα σας στην Παλιά Πόλη, μείνετε στους όμορφους ξενώνες της περιοχής, περάστε από τη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος με την πρώτη ελληνική βουλή, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το αρχαιολογικό μουσείο και το σημείο που δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Λίμνη Πλαστήρα

image

 
Η λίμνη Πλαστήρα το φθινόπωρο μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Αποτελεί τον τέλειο προορισμό για το φθινόπωρο καθώς σας καλεί για απευθείας επαφή με τη φύση. Οι ρομαντικοί μπορούν να περπατήσουν γύρω από τη λίμνη και να απολαύσουν το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Η λίμνη Πλαστήρα περιτριγυρίζεται από δεκάδες παραδοσιακά και φιλόξενα χωριά. Εκτός από την απερίγραπτη ομορφιά της, η λίμνη Πλαστήρα διαθέτει αναρίθμητα και μοναδικά αξιοθέατα που είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσουν.

Αν και είναι τεχνητή λίμνη, ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά του τοπίου της.  Πλήθος από μικρά χωριουδάκια πλαισιώνονται από τις κορυφές των Αγράφων και αναπτύσσονται γύρω από τη Λίμνη. Το μεγαλύτερο και πιο αναπτυγμένο χωριό είναι το Νεοχώρι με τον Βοτανικό Κήπο, ενώ το Κρυονέρι, η Νεράιδα, τα Καλύβια Πεζούλας και η Καστανιά θα σε γοητεύσουν με την ομορφιά τους.

Γκούρα, Ορεινή Κορινθία

image

Αμφιθεατρικά χτισμένη, η Γκούρα είναι το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής και πρωτεύουσα του πρώην Δήμου Φενεού. Είναι ένας οικισμός με υψόμετρο 950 μέτρα που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές της Ζήρειας στο βόρειο τμήμα της λεκάνης του Φενεού, στην πάνω κοιλάδα του ποταμού Όλβιου.
Στην Γκούρα αξίζει κανείς να σταθεί και να θαυμάσει την πανέμορφη πλατεία με την επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία αλλά και τα αρχοντικά 19ου αιώνα του οπλαρχηγού της Επανάστασης Νικόλαου Οικονόμου – Γκούρα, του Σάρλη και του Μούρτη, τα οποία αποτελούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και η τεχνητή λίμνη Δόξα, που αξίζει να την επισκευτείτε για έναν περίπατο. 

Μετέωρα

image

Πανύψηλοι και ογκώδεις βράχοι που δεσπόζουν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχάσια, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα, που αποτελεί όχι μόνο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να πλησιάσει κανείς τον ουρανό και να νιώσει ότι βρίσκεσαι πάνω από τα σύννεφα, από το να επισκεφτεί τα Μετέωρα.
Στην καρδιά της Θεσσαλίας και σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από την πόλη των Τρικάλων, καταφθάνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά μνημεία της ανθρωπότητας, που το 1989 συμπεριλήφθηκε από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Τα Μετέωρα αποτελούν το μεγαλύτερο μοναστικό κέντρο της Ελλάδας μετά το Άγιο Όρος. Τα πρώτα μοναστήρια χτίστηκαν από τούβλα και σβεστή τον 14ο αιώνα, αλλά σήμερα σώζονται μόνο τα έξι από τα 41 μοναστήρια που υπήρξαν κάποτε εκεί.