Σμαραγδένια θάλασσα, χρυσαφένιες παραλίες, άφθονη βλάστηση, ηφαίστεια, βουνά, λίμνες, ιστορία, πολιτισμός και τέχνη συνυπάρχουν σε αυτό το υπέροχο αρχιπέλαγος, στην είσοδο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ads

Το νησί Παλαουάν βρίσκεται στο δυτικό άκρο τωνΦιλιππίνων και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της κατάδυσης. Ο κύριος οικισμός του νησιού είναι το Πουέρτο Πρινσέσα με 222.673 κατοίκους.

Οι ερημικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και η παρθένα τροπική φύση αποτελούν έναν παράδεισο για τους ταξιδιώτες.

Ανακαλύψτε την ομορφιά του νησιού με πιρόγες που σας μεταφέρουν σε κοραλλένιες λίμνες και κάντε βαρκάδα στον υπόγειο ποταμό, που διαθέτει πολλά σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Ads

Ο ποταμός έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως ένα από τα καλύτερα φυσικά θαύματα στον κόσμο και «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

Αξίζει να επισκεφθείτε το Sabang, ένα πολύ μικρό οικισμό με καλύβες απλωμένες γύρω από μια αμμώδη παραλία με κοκκοφοίνικες.

image

image

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιοδικό «National Geographic Traveler» το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το χαρακτηρίζουν ως το ομορφότερο νησί του κόσμου.

image

image

image

image

image