«Στο βουνό χωρίς φαί, χωρίς νερό, μόνο αίμα και τι αίμα – τουρκικό, σκοπιανό, αλβανικό. Αίμα να ‘ναι κι ό,τι να’ ναι, τα G3 να βαράνε, χήρες κι ορφανά να κλαίνε και τα σπίτια τους να καίμε», είναι ένα από τα συνθήματα λοκατζήδων κατά τη διάρκεια εκπαίδευσής τους στην Κύπρο, σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ads

«Η Κύπρος είναι ελληνική. Γαμ…αι η Τουρκία», ακούγεται σε άλλο σημείο του βίντεο.
 
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, το βίντεο το τράβηξε προφανώς κάποιος από τους εκπαιδευτές και, όπως γράφει το blog «The ESPS Nicosia Blogspot», το ανάρτησε στις 8 Ιουλίου στο διαδίκτυο ο χρήστης του facebook «Μόνο Αποέλ», που αυτοπροσδιορίζεται «Αθηναίος Εθνικιστής Αποελίστας».

Ανάμεσα στα συνθήματα, ακούγονται τα εξής:

«Γά..σα μια που..να που τη λένε Τσιλέρ, γά..σα κι έναν π..στη που τον λένε Ντεμιρέλ, τους γά…σα τη μάνα και την αδελφή και κάναν ένα γιο με πατέρα λοκατζή. […] Μεγάλωσε τ’αγόρι και πήγε στο στρατό και έμαθε να λέει Τουρκία σε γ..ώ]».
 
 «Την Πόλη που μου πήρανε εγώ τη θέλω πίσω, να μπω μες στην Αγιά Σοφιά, Τούρκο να μην αφήσω. Ήτανε ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από την Κύπρο σάλπαρε να σπείρει πανικό, πάει παραλία, στη Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία, κατέβηκαν τα ΣΤΑΓΙΕΡ γεμάτα λοκατζήδες, με ηθικό ατσάλι και όποιον Τούρκο βρήκαν του πήραν το κεφάλι […] Πού θα ανάψουμε κεριά; Μέσα στην Αγιά Σοφιά. Στον τρούλο της Αγιά-Σοφιάς θ’ ανέβω για να βγάλω την τούρκικη γαμοσέληνο και το σταυρό να βάλω. Και μόνο τότε ο Θεός την Πόλη θα φωτίσει κι ο ύμνος ο ελληνικός παντού θα αντηχήσει».


 

«Video με ακραία, ρατσιστικά και υβριστικά συνθήματα ΛΟΚατζήδων. Απαιτούνται άμεση αντίδραση και μέτρα από Κυβέρνηση και προσωπικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ads

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος κάνει λόγο για σιγή ιχθύος από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Το ερώτημα επομένως είναι γιατί οι ΑΓΕΣ Μανωλάς, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος δεν κινούνται σύμφωνα με τον νόμο αντιμετωπίζοντας τα παράνομα και εμετικά άσματα μιας καθαρά ψυχολογικής επιχείρησης, τις βρισιές και τους τραμπουκισμούς των εκπαιδευτών που κλωτσούν τους εκπαιδευόμενους, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούν την όλη διαδικασία ενώ είναι γνωστό ότι ακόμη και το κινητό με κάμερα απαγορεύεται στις Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το Δίκτυο Σπάρτακος.