Tο tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα, ταινίες, ντοκιμαντέρ και σειρές, που αξίζει να δείτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.  

Ads

Οι νύχτες μακριά σου   (ΕΡΤ 2, 22.00)
 
Ρομαντικό δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας – Κίνας 2007.
 
Η υποψήφια  για Χρυσό Φοίνικα Φεστιβάλ Καννών 2007, η ταινία του  Γουόνγκ Καρ Γουάι, μεταδίδεται σήμερα από την δημόσια τηλεόραση. 
 
H Ελίζαμπεθ, μετά από ένα ξαφνικό χωρισμό, ταξιδεύει στην ενδοχώρα της Αμερικής, αφήνοντας πίσω της μια ζωή από αναμνήσεις και χαμένα όνειρα.
Διασχίζοντας τη χώρα, γνωρίζει ανθρώπους με πάθη και αδυναμίες και ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα η διαδρομή αυτή είναι μέρος της αναζήτησης του ίδιου της του εαυτού… πως στην ζωή και τον έρωτα ένα αντίο, εκτός από τέλος, σημαίνει και μια νέα αρχή…
 
Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Γουάι
Πρωταγωνιστούν: Νόρα Τζόουνς, Τζουντ Λο, Ντέιβιντ Στράδερν, Ρέιτσελ Γουάιζ, Νάταλι Πόρτμαν
 
 
Ανάλυσέ το (OPEN, 21.00)
 
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις με τους: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι. 
 
Δεν είναι η ταινία που ενθουσίασε τους κριτικούς, όμως προσφέρει άφθονο γέλιο και την καλή ερμηνεία του Ντε Νίρο. 
 
Ένας άσημος ψυχαναλυτής, που ετοιμάζεται να κάνει το δεύτερο γάμο του, γίνεται άθελά του ψυχοθεραπευτής ενός διάσημου μαφιόζου, ο οποίος πρέπει να κρύψει από τη “φαμίλια” ότι πάσχει από κρίσεις άγχους και πανικού.
 
Django o τιμωρός (MEGA, 22.00)
 
Σπαγγέτι γουέστερν του Ταραντίνο, σε μεταμοντέρνα έκδοση , με πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, η μία για Καλύτερη Ταινία. Κέρδισε στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την υπέροχη ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του κυνηγού επικηρυγμένων. Κατά τα άλλα, κυνισμός μπόλικος, γραφική βία, επαναστατικοί χαρακτήρες και εξαιρετικό σάουντρακ.
 
Η ιστορία διαδραματίζεται στο Νότο, δύο χρόνια πριν από την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Τζάνγκο είναι ένας σκλάβος που ζει στο Νότο, χωριστά από τη σύζυγό του Μπρουμχίλντα. Όταν ο Τζάνγκο βρίσκεται σε έναν πλειστηριασμό σκλάβων, ο Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ελευθερώνει τον Τζάνγκο από τους κακούς ιδιοκτήτες του και του δίνει την επιλογή να τον βοηθήσει να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τους Αδερφούς Μπριτλ, ένα τρίο αδίστακτων δολοφόνων, τους οποίους μόνο ο Τζάνγκο έχει δει. Για αντάλλαγμα, ο Σουλτζ θα ελευθερώσει τον Τζάνγκο από τη σκλαβιά και θα τον βοηθήσει να πάρει τη σύζυγό του πίσω από τον Κάλβιν Κάντι.

Η ταινία αποτέλεσε την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο βιογραφικό του Ταραντίνο.
 
Γελαστός Πρίγκιπας (Βουλή tv, 00.00)
 
Η ταινία του  Γελαστός Πρίγκηπας (Prince Avalanche) του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκρην, απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερονίνου. 
 
Σύμφωνα με τους κριτικούς αποτελεί μία επίδειξη μαεστρίας για την ανάμειξη της καυστικής μελέτης χαρακτήρων με μία κωμική διάθεση μέσα από ευφυείς αλλαγές στον τόνο, κοφτερούς διαλόγους και μία βαθιά εκτίμηση για το τοπίο.
 
Ένα περίεργο δίδυμο, ο σκεπτικός και αυστηρός Άλβιν (Πωλ Ραντ), και ο αφελής και ανασφαλής αδερφός της κοπέλας του, Λανς (Εμίλ Χιρς), αφήνουν πίσω τους την πόλη για να περάσουν το καλοκαίρι στο δάσος επισκευάζοντας τις γραμμές κυκλοφορίας ενός επαρχιακού δρόμου που έχει καταστραφεί από πυρκαγιά. Καθώς οι δυο τους ξεκινούν το σταδιακό τους ταξίδι μέσα στο εκπληκτικό αυτό τοπίο, εκτυλίσσεται μία απρόσμενα αστεία αλλά και συγκινητική εξέταση μίας απίθανης φιλίας, η οποία αποκαλύπτει ξεχωριστές προσεγγίσεις για το πώς βρίσκει κανείς τον δρόμο του στη ζωή.