Πρεμιέρα νέων ταινιών για τα σινεμά σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου, τα οποία θερινά σινεμά και το καλοκαίρι αποτελούν αγαπημένη συνήθεια και ψυχαγωγία.

Ads

Οι ταινίες της εβδομάδας

Old

Οικογένεια που κάνει διακοπές σε πολυτελές θέρετρο αποφασίζει να πάει εκδρομή σε μια απομονωμένη παραλία όπου σταδιακά διαπιστώνουν πως συμβαίνει κάτι τρομακτικό: Ο χρόνος κυλά απείρως γρηγορότερα κι όσοι βρίσκονται παγιδευμένοι εκεί αρχίζουν να γερνάνε με ταχείς ρυθμούς.

Ads

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν μετά το σερί των πιο πρόσφατων θρίλερ του, καταφέρνει να μην παγιδευτεί μες στο μυαλό του και μετά το εντελώς εσωτερικό και αυτοαναφορικό “Glass” προχωρά με ένα θρίλερ παλαιάς κοπής και απόλυτης υπαρξιακής βύθισης. Το “Old” συγγενεύει εξίσου με τις πιο ελλειπτικές και στοιχειώδεις ιστορίες τρόμου που έχει κατά καιρούς αφηγηθεί (σαν την “Έκτη Αίσθηση” ή το “Visit”) όσο και με πράγματα σαν τις εφιαλτικά συμβολικές και ανατρεπτικές “Ιστορίες από την Κρύπτη” ή τον πρώιμο, άκρως σωματικό τρόμο του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Περιπέτεια στη Ζούγκλα

Μια επιστήμονας κι ο αδερφός της αναζητούν το Δέντρο της Ζωής στα βάθη της βραζιλιάνικης ζούγκλας και προσλαμβάνουν τον ογκώδη οδηγό ενός ποταμόπλοιου για να τους βοηθήσει στην περιπέτειά τους. Η Έμιλι Μπλαντ διασκεδάζει στον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας ταινίας που θέλει απεγνωσμένα να γίνει ένα νέο “Πειρατές της Καραϊβικής” franchise για τη Ντίσνεϊ. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης περιπετειών Ζάουμε Κολέτ-Σέρα (“Non-Stop”, “Orphan”, “The Shallows”). 

Η Νονά της Νύχτας

Μια μεταφράστια της δίωξης ναρκωτικών αποφασίζει να βοηθήσει τον γιο μιας αγαπημένης της γυναίκας όταν διαπιστώνει πως είναι μπλεγμένος. Όμως ύστερα από μια σειρά γεγονότων, καταλήγει η ίδια διακινήτρια, κάτω από τη μύτη των συνεργατών της. Όχι ακριβώς “Breaking Bad”, αλλά περισσότερο κοντά στον κωμικά ανάλαφρο αλλά και ταυτόχρονα αρκούντως δραματικό τόνο του “Weeds”. Η ταινία δεν γίνεται ποτέ βαρετή αν και ποτέ δεν απογειώνεται ως κωμωδία ή ως αγωνιώδες δράμα. 

Μη Φεύγεις, Βάντα!

Μια οικιακή βοηθός από την Πολωνία φροντίζει τον πατριάρχη μιας πλούσιας οικογένειας στην πολυτελή τους βίλα στην Ελβετία. Μια απρόσμενη εγκυμοσύνη θα έχει αποτέλεσμα τα οικογενειακά μυστικά να έρθουν στην επιφάνεια. Ενδιαφέρουσα μίξη κοινωνικής σάτιρας και οικογενειακού μελοδράματος  από τον Ζαν Πολ Σαλόμ. Η Βάντα στο επίκεντρο μιας οικογενειακής κρίσης σπασμένης σε 4 κεφάλαια. 

Σε επανέκδοση

Το Κεντρί

Δύο κομπιναδόροι στήνουν μεγάλο κόλπο προκειμένου να αποσπάσουν ένα τεράστιο ποσό από γνωστό αρχιμαφιόζο. Κλασική επιτυχία βραβευμένη με 7 Όσκαρ και σημείο αναφοράς σε ένα ολόκληρο υπο-είδος περιπετειών «κομπίνας», το φιλμ του Τζορτζ Ρόι Χιλ επανενώνει Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως δίδυμο αδύνατον να του αντισταθείς (η μεταξύ τους δυναμική έχει μπόλικο δραματικό ζουμί κι ας μην το κάνει θέμα η ταινία) την ώρα που στήνει ένα τέλειας απλότητας κόλπο μπροστά στα μάτια σου. 

Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα

Δύο γυναίκες που ποτέ δεν έχουν γνωριστεί αλλά μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μουσική, το ίδιο όνομα, αλλά και το ίδιο πρόσωπο, προσπαθούν να ανακαλύψουν η κάθε μια τους, τον αληθινό τους εαυτό. Εκπληκτικά επιδραστικό ψυχολογικό δράμα από τον Κριστόφ Κισλόφσκι με την Ιρέν Ζακόμπ να κερδίζει βραβείο ερμηνείας στις Κάννες και τον Ζμπίγκνιου Πράισνερ να γράφει ένα από τα εμβληματικά μουσικά scores των ευρωπαϊκών ‘90s. 

Η Νύχτα των Βρυκολάκων

Κυνηγός βαμπίρ κι ο ατζαμής βοηθός του καταδιώκουν έναν κόμη τύπου-Δράκουλα προσπαθώντας παράλληλα να σώσουν μια νεαρή κοπέλα από την απέθαντη επιρροή του. Χολιγουντιανό βήμα για τον Ρόμαν Πολάνσκι στην πρώτη του κωμωδία.