Το tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δείτε.

Ads

Η Μαγική Ομπρέλα, Cosmote cinema 1, 13.00

Δραματική ταινία εποχής παραγωγής 2013 που τη σκηνοθεσία έκανε ο Τζον Λι Χάνκοκ και το σενάριο έγραψαν οι Κέλι Μάρσελ και Σου Σμιθ. Το θέμα της ταινίας επικεντρώνεται στην παραγωγή της ταινίας του 1964 Μαίρη Πόππινς και πρωταγωνιστούν οι Έμμα Τόμσον στο ρόλο της συγγραφέως Πάμελα Λύντον Τράβερς και Τομ Χανκς στο ρόλο του παραγωγού Ουώλτ Ντίσνεϋ. Τους υπόλοιπους χαρακτήρες συμπληρώνουν οι Πολ Τζιαμάτι, Τζέισον Σουόρτσμαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κόλιν Φάρελ. Παίρνοντας τον τίτλο της από τον πατέρα στην ιστορία της Τράβερς, τον κύριο Μπανκς, η ταινία απεικονίζει τις μακριές συναντήσεις της συγγραφέως στο Λος Άντζελες το 1961, όπου ο Ντίσνεϋ προσπαθούσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των βιβλίων της.

Η Μαγική Ομπρέλα έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου στις 20 Οκτωβρίου 2013 και κυκλοφόρησε στις αίθουσες την ίδια χρονιά στις 29 Νοεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 13 Δεκεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την κυκλοφορία η ταινία έλαβε θετικές κριτικές, οι οποίες εξυμνούσαν κυρίως την υποκριτική, το σενάριο και τη μουσική. Η ερμηνεία της Τόμσον της χάρισε υποψηφιότητες για βραβείο BAFTA, Χρυσή Σφαίρα, βραβείο SAG και βραβείο Critic’s Choice στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου ρόλου, ενώ ο συνθέτης Τόμας Νιούμαν έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης ταινίας.

Μια φανταστική γυναίκα, ΕRTflix

Δράμα, συμπαραγωγής Χιλής-Γερμανίας-Ισπανίας 2017.

Ο Σεμπαστιάν Λέλιο, δημιουργός της πολυβραβευμένης «Γκλόρια», επιστρατεύει το ταλέντο της Ντανιέλα Βέγκα σ’ αυτή την ταινία-ύμνο στη διαφορετικότητα.

Ads

Η Μαρίνα και ο Ορλάντο είναι ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί.Η Μαρίνα εργάζεται ως σερβιτόρα και φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με τραγούδι, ενώ ο Ορλάντο είναι είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της και ιδιοκτήτης μιας εταιρείας εκτυπώσεων. Δυστυχώς, όμως, ο Ορλάντο πεθαίνει ξαφνικά και η Μαρίνα έρχεται αντιμέτωπη με την οικογένειά του, όπου αντιμετωπίζει, όχι μόνο την απροθυμία της οικογένειας του να τη συμπεριλάβει στο πένθος, αλλά και την καχυποψία τους, σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν. Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ και η ταινία αυτή είναι η ιστορία του αγώνα της για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της.Έναν αγώνα που δίνει σε όλη της τη ζωή, με σκοπό να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα -μια σύνθετη, δυνατή, ειλικρινής και φανταστική γυναίκα.

Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Λέλιο.

Σενάριο: Σεμπαστιάν Λέλιο, Γκονζάλο Μάζα.

Παίζουν: Ντανιέλα Βέγκα, Φρανσίσκο Ρέγιες, Λούις Νιέκο, Αλίν Κιούπενχαϊμ, Αμπάρο Νογκουέρα.

Βραβεία – Συμμετοχές

  • Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2018
  • Αργυρή Άρκτος Καλύτερου Σεναρίου (Σεμπαστιάν Λέλιο και Γκονζάλο Μάζα), στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου 2017
  • Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής, στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου 2017
  • Βραβείο Teddy, στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου 2017
  • Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2018

Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα, Cinobo

Η ταινία που επανέφερε τον βραβευμένο σκηνοθέτη του «Οι Ζωές των Άλλων» Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ στις υποψηφιότητες για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ είναι μια μεγαλειώδης σε σύλληψη και διάρκεια βιογραφία του σημαντικότερου σύγχρονου εικαστικού της Γερμανίας.

Η υπόθεση αφορά στην πραγματική ιστορία των παιδικών και νεανικών χρόνων του Γκέρχαρντ Ρίχτερ, ενός από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους εικαστικούς του 20ού αιώνα.

  • Βραβείο Arca CinemaGiovani | Φεστιβάλ Βενετίας 2018
  • Βραβείο Leoncino d’Oro Agiscuola | Φεστιβάλ Βενετίας 2018
  • Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας | Βραβεία Όσκαρ 2019