Το Tvxs.gr κάθε μέρα σας προτείνει ταινίες που μπορείτε να δείτε στη μικρή οθόνη. Απόψε Πέμπτη στη συντροφιά μας έχουμε τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο, τον Ταραντίνο και τη «μούσα» του Ούμα Θέρμαν, αλλά και ένα συγκινητικό πορτραίτο μίας αγωνίστριας της ζωής που τιμήθηκε με 15 βραβεία σε Φεστιβάλ του κόσμου και αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα του Ισραήλ για OSCAR το 2015.

Ads

Επιθεωρητής Μονταλμπάνο – Netflix

Ο Επιθεωρητής Μονταλμπάνο είναι η τηλεοπτική σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιταλική τηλεόραση, μεταδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο και έχει συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια για τη μυθοπλασία και τους πρωταγωνιστές.

Βασισμένη στα μυθιστορήματα του βραβευμένου Αντρέα Καμιλλέρι, η σειρά αφηγείται την ιστορία του Σάλβο Μονταλμπάνο (τον υποδύεται ο ηθοποιός Luca Zingaretti), αστυνομικού διευθυντή στη φανταστική πόλη Βιγκάτα της Σικελίας, ο οποίος αγωνίζεται σε κάθε επεισόδιο με εγκλήματα της μαφίας, δολοφονίες, απαγωγές και με πολλές περιπτώσεις παρανομίας. Ο Μονταλμπάνο μπορεί να είναι δύστροπος χαρακτήρας αλλά είναι τρομερά υπεύθυνος στη δουλειά του και χάρη στην εφευρετικότητα και τη βοήθεια των συνεργατών του, κάνει τα πάντα για να λύσει την υπόθεση που αναλαμβάνει.

Ads

Προσωπικότητες όπως ο Άλντο Γκράσσο, εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας όπως η Corriere della Sera και Il fatto Quotidiano, έχουν επαινέσει πολλές φορές τη μυθοπλασία, κυρίως  για τις τοποθεσίες, τις ιστορίες που διηγείται και τους χαρισματικούς χαρακτήρες, πρωταγωνιστές και μη.

Αν και είναι τηλεοπτική σειρά, κάθε επεισόδιο γυρίζεται σαν μια αυτοτελή ταινία για την τηλεόραση, η οποία συνδέεται με τις προηγούμενες με μια λεπτή οριζόντια υπόθεση.

KILL BILL volume 1, Open, 22.15

Έχει κερδίσει δύο βραβεία Εmpire για καλύτερη ηθοποιό και σκηνοθέτη, δύο Saturn για καλύτερη ηθοποιό και δεύτερο ρόλο. Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του Ταραντίνο, μια φεμινιστική ιστορία εκδίκησης, στην οποία οι πλειονότητα των κεντρικών ηρώων είναι παντοδύναμες γυναίκες όλων των φυλών και των ιδιοτήτων με μόλις δύο άντρες να συμπληρώνουν το καστ και την πιο προτώτυπη χρήση μουσικής που έχει γίνει ποτέ σε ταινία.

Πρωταγωνίστρια στην πρώτη ταινία του Kill Bill αλλά και την δεύτερη, στον ρόλο της νύφης, η Ούμα Θέλμαν, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια σε κωματώδη κατάσταση, η Νύφη, μια επαγγελματίας δολοφόνος που προδόθηκε από τους συντρόφους της και τον εραστή της Μπιλ, συνέρχεται και ζητά εκδίκηση. Πρώτο μέρος μιας διλογίας, που αποτελεί φόρο τιμής στις ασιατικές ταινίες πολεμικών τεχνών, το ιαπωνικό μάνγκα, το σπαγκέτι γουέστερν και άλλα παρόμοια είδη. Μαύρο χιούμορ και αποθέωση της βίας για τη βία.

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΑΜΣΑΛΕΜ  – Βουλή tv, 23.00

Ένα συγκινητικό πορτραίτο μίας αγωνίστριας της ζωής που τιμήθηκε με 15 βραβεία σε Φεστιβάλ του κόσμου, ενώ αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα της πατρίδας στην 87η απονομή των OSCARs το 2015..

Η Βιβιάν Αμσαλέμ βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν δέχεται παρ’ όλα αυτά να της δώσει διαζύγιο. Καθώς ο θρησκευτικός νόμος απαιτεί σε αυτές της περιπτώσεις τη συναίνεση του συζύγου, το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί για χρόνια να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση. Ένα γυρισμένο εξ ολοκλήρου στη δικαστική αίθουσα καταγγελτικό δράμα, το οποίο διαθέτει χιούμορ και αφηγηματική σπιρτάδα με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κανών και υποψηφιότητα για ξενόγλωσση Χρυσή Σφαίρα.

Σκηνοθεσία: Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σλομί Ελκαμπέτζ

Παίζουν: Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σιμόν Αμπκαριάν, Γκαμπί Αμρανί