Κάθε μέρα το Tvxs.gr σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες στην μικρη οθόνη. Για σήμερα Τρίτη (4 Μαΐου) τις εντυπώσεις κερδίζουν δύο ιστορικά δράματα, μια ιταλική κωμωδία και μια βραβευμένη κομεντί.

Ads

Στο νησί του παππού μου –  ΕΡΤ 3, 15.50

Μία βραβευμένη κομεντί περιπέτειας, Μετά από ένα επαγγελματικό φιάσκο που την οδηγεί αδιέξοδο, η επαγγελματίας γκόλφερ Zoe Papadopoulos, ταξιδεύει στο χωριό των παππούδων της στην Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει τους προβολείς των μεγάλων αθλητικών καναλιών. Ανάμεσα στο ψήσιμο του ψωμιού και στην κατανάλωση των τοπικών γλυκών, η Zoe γνωρίζει ένα μικρό κορίτσι και την βοηθάει να ακολουθήσει το όνειρό της- να γίνει το επόμενο αστέρι στο χώρο του γκόλφ, διεθνώς! Συν τοις άλλοις, η Zoe, ανακαλύπτει την ελληνική κληρονομιά της, την αγάπη της για το παιχνίδι και τη κρυφή δύναμη που την οδηγεί σε μια αντιπαράθεση απέναντι σε έναν άπληστο Αμερικάνο επιχειρηματία, που έχει βάλει στόχο τον όμορφο τόπο των παππούδων της!

Σκηνοθεσία: Michael A. Nickles
Παίζουν: Shannon Elizabeth, John O’Hurley, Manos Gavras, Renos Haralambidis.

Ads

Ο γιατρός έχει τρεχάματα – ΕΡΤ 2, 22.00

Ιταλική κωμωδία με καλογραμμένο σενάριο και απολαυστικές ερμηνείες. Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Ελία. Ένας επιστήμονας, ψυχίατρος, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα (Κάρλα Σινιόρις). (Όχι νομικά, γιατί τα διαζύγια κοστίζουν). Μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του. (Για την ακρίβεια μισό διαμέρισμα, αφού έχει χωρίσει απλώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του στα δύο, καθώς και οι μετακομίσεις κοστίζουν).

Ένα βράδυ η καρδιά του Ελία του στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα και ο γιατρός συνιστά γυμναστική. Ο Ελία, παρότι σιχαίνεται την άσκηση, αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Τότε είναι που μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια, μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, που θα βαλθεί να του κάνει σωστά γυμνάσια. Εκείνος βάζει το «νους υγιής» κι εκείνη το «εν σώματι υγιεί» και μαζί αρχίζουν να τρέχουν στις περιπέτειες της ζωής και των σχέσεων. Ένα τρέξιμο που θα τους ενώσει με μία απρόσμενη μα τόσο τρυφερή φιλία.

Για την ταινία: Ο Φραντσέσκο Αμάτο κέρδισε τις εντυπώσεις όταν το 2012, με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, «Cosimo and Nicole», κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. Η νέα, του ταινία, δε θα μπορούσε να βρει καλύτερη τύχη από το να έχει πρωταγωνιστή τον πιο αγαπητό, σύγχρονο Ιταλό ηθοποιό Τόνι Σερβίλο.

Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Αμάτο
Σενάριο: Φραντσέσκο Αμάτο, Φραντσέσκο Μπρούνι, Ντάβιντε Λαντιέρι
Παίζουν: Τόνι Σερβίλλο, Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι

Elisabeth: Η χρυσή εποχή, Αlpha, 22.00

Ιστορικό δράμα, αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής και αμερικανικής παραγωγής 2007. Στα τέλη του 16ου αιώνα, η Ελισάβετ Ι συνειδητοποιεί ότι η εξουσία της απειλείται από τον Ισπανό βασιλιά Φίλιππο ΙΙ, ο οποίος έχει συμμαχήσει με την ξαδέρφη της Μαρία Στιούαρτ. Έτσι, ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο για να υπερασπιστεί την Αυτοκρατορία της, ενώ ερωτεύεται χωρίς ανταπόκριση έναν γοητευτικό πειρατή, τον Σερ Γουόλτερ Ράλεϊ.

Το σίκουελ της πρώτης ταινίας Elizabeth, συγκεντρώνει πληθώρα υποψηφιοτήτων για βραβεία, ενώ κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο για την κατηγορία «Καλύτερης Ενδυματολογίας». Μια εξαιρετική Κέιτ Μπλάνσετ λαμβάνει υποψηφιότητα για Όσκαρ «Α’ Γυναικείου Ρόλου».

Σκηνοθεσία: Σεϊκάρ Καπούρ
Σενάριο: Γουίλιαμ Νίκολσον, Μάικλ Χιρστ
Ηθοποιοί: Κέιτ Μπλάνσετ, Κλάιβ Όουεν, Τζέφρι Ρας, Τζόρντι Μολά, Λόρενς Φοξ, Τζον Σνάπρελ

Kursk: Η Τελευταία Αποστολή (Kursk) Cosmote cinema 1, 21.00

Βέλγικη ταινία, σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ με τους: Κόλιν Φερθ, Ματίας Σένερτς, Λεά Σεϊντού, Μαξ Φον Σίντοφ. Στις 12 Αυγούστου 2000, και ύστερα από δύο εκρήξεις στο εσωτερικό του, το ρώσικο πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ», το οποίο συμμετείχε σε μια ευρείας κλίμακας άσκηση του Βόρειου Στόλου, βυθίστηκε αιφνιδιαστικά στη θάλασσα του Μπάρεντς. Παρ’ όλα αυτά, από τα 118 μέλη του πληρώματος 23 κατάφεραν να επιζήσουν και απομονώθηκαν σε ένα στεγανό διαμέρισμα του υποβρυχίου, το οποίο προσάραξε σε βάθος 108 μέτρων.

Ο σεναριογράφος των φιλμ «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» και «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» Ρόμπερτ Ρόντατ περιγράφει τον αγώνα τους να κρατηθούν ζωντανοί και την προσπάθεια απεγκλωβισμού τους, η οποία ξεκίνησε με απελπιστικά αργούς ρυθμούς λόγω του γραφειοκρατικού σκεπτικισμού των ρωσικών αρχών.