Το tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να δείτε.

Ads

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ – ΕΡΤ 2, 22.00

Πολεμικό δράμα, συμπαραγωγής Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας 2013. Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του Έρικ Λόμαξ. Ο Έρικ Λόμαξ ήταν ένας από τους χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου που αναγκάστηκαν να εργαστούν για την κατασκευή του σιδηρόδρομου που θα ένωνε την Ταϊλάνδη με τη Βιρμανία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εμπειρίες του τον τραυμάτισαν βαθιά και τον έκαναν να αποκοπεί από τον κόσμο. Πολλά χρόνια αργότερα, γνώρισε στο τρένο την πανέμορφη Πάτι και την ερωτεύτηκε σφοδρά.

Η Πάτι ήταν αποφασισμένη να τον βοηθήσει να απαλλαγεί από τους δαίμονές του. Ανακάλυψε ότι ο νεαρός Ιάπωνας που στοίχειωνε τον Έρικ ήταν ακόμη ζωντανός και βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα: θα του έλεγε την αλήθεια ώστε να έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί; Θα τον στήριζε ο,τιδήποτε κι αν έκανε εκείνος;

Ads

ΒΡΑΒΕΙΟ SIGNIS / ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Τεπλίτζκι

Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Τζέρεμι Ίρβινγκ, Στέλλαν Σκάρσγκαρντ, Χιρουγιούκι Σανάντα, Σαμ Ράιντ, Τάνρο Ίσιντα

Διαθέσιμο για 7 μέρες στο ERTFLIX.

ΗΧΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ  – ΒΟΥΛΗ tv, 23.00

Μουσικό ντοκιμαντέρ 

Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογραφημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνεντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παραγωγών και μουσικών, που με το έργο τους άλλαξαν το τοπίο στη μουσική του 20ου αιώνα.

image

Ο Ένοχος – Cinobo

Κι όμως, το πιο καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ των τελευταίων ετών είναι γυρισμένο όλο μέσα σε ένα δωμάτιο, με την κάμερα να κοιτάζει μόνο ένα πρόσωπο. Αγωνία, ανατροπές, ηθικά διλήμματα και αμείωτο σασπένς με μόνα όπλα ένα ευφυές, ανεξάντλητο σενάριο και μια συγκλονιστική one man show ερμηνεία.

Ο Άσγκερ Χολμ, αστυνομικός τηλεφωνητής στα επείγοντα περιστατικά της Άμεσης Δράσης, απαντάει το ένα μετά το άλλο τηλεφωνήματα ρουτίνας και κλήσεις σε βοήθεια σε μια βάρδια που μοιάζει τυπική. Μέχρι που η κλήση μιας γυναίκας που πιθανά έχει απαχθεί θα δώσει στη βραδιά μια αναπάντεχη τροπή αποκαλύπτοντας ένα έγκλημα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που νόμιζε αρχικά. Μαζί θα φέρει στην επιφάνεια τα δικά του τραύματα.

  • Βραβείο Κοινού | Φεστιβάλ Sundance 2018
  • Βραβείο Κοινού | Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2018
  • Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού (Γιάκομπ Σέντεργκρεν) | Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2018