Το Tvxs.gr σας παρουσιάζει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για ταινίες στη μικρή οθόνη. 

Ads

Μανόλια – ΕΡΤ2, 22.30

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον με τους: Τομ Κρουζ, Τζούλιαν Μουρ, Γουίλιαμ Μέισι, Τζέισον Ρόμπαρντς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζον Σ.Ράιλι, Μελόρα Γουόλτερς, Φίλιπ Μπέικερ Χολ

Μέσα από μια συμπαιγνία συμπτώσεων, εκκρεμοτήτων με το παρελθόν και θεϊκής παρέμβασης, οι παράλληλες περιπτώσεις δέκα περίπου χαρακτήρων, στη διάρκεια μιας μέρας που οδεύει σε αναπάντεχη κλιμάκωση. Μια ταινία που έχει δεχτεί ιδιαίτερα θερμές κριτικές

Ads

Ο Φιλ φροντίζει κατ’ οίκον έναν πλούσιο τηλεοπτικό παραγωγό, τον Ερλ Πάρντριτζ, ο οποίος πεθαίνει από καρκίνο . Καθώς κυλά αυτή η πολύπτυχη, βαθιά ανθρώπινη ταινία, ανακαλύπτουμε ότι ο Πάρντριτζ, ένας άνθρωπος, σκληρός, έχει από χρόνια αποξενωθεί από τον γιο του, τον Φρανκ Μακέι (Τομ Κρουζ).

Μια τοξική πόλη ΕΡΤ3, 23.00

image

Το ατμοσφαιρικό ντοκιμαντέρ «Μια τοξική πόλη/Melting Souls», του François-Xavier Destors, αποτυπώνει με σκωπτική διάθεση το πορτρέτο μιας από τις πιο απομονωμένες και τοξικές πόλεις στη Γη, όπου όλοι αναζητούν διέξοδο διαφυγής.

Χτισμένη στον Αρκτικό Κύκλο, στο βορειότερο σημείο της γης, η πόλη Norilsk είναι μια «πόλη επιστημονικής φαντασίας» – ένα κολασμένο βιομηχανικό τοπίο σε μια κατά τα λοιπά άγονη τούνδρα, όπου ο χειμώνας διαρκεί εννέα μήνες και η θερμοκρασία φτάνει τους -50° C. Ο Norilsk Nickel, ο πρώτος παγκοσμίως παραγωγός χαλκού και νικελίου, κυριάρχησε στη ζωή της πόλης από τότε που αυτή βγήκε από τις στάχτες του σοβιετικού γκουλάγκ που είχε εγκαταστήσει εκεί ο Ιωσήφ Στάλιν, συνδυάζοντας την εξόρυξη των φυσικών πόρων με ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας και εκτοπισμού αντιφρονούντων χωρίς καμία δυνατότητα διαφυγής.

Σήμερα τα εργοστάσια εκλύουν βιομηχανικά απόβλητα σε μια απόκοσμη μητροπολιτική περιοχή αποκλεισμένη στη μέση ενός παγωμένου πουθενά.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο για 14 ημέρες, στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ErtFlix, μετά την προβολή του στην ΕΡΤ3.

Οι άθλιοι, cosmote cinema 1, 22.45

image

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λαντζ Λι  με τους: Νταμιέν Μπονάρ, Αλεξίς Μανεντί, Ντζεμπρίλ ΖονγκάΗ ταινία εμπνευσμένη απ’ την εξέγερση του 2005 στα γκέτο του Παρισιού, κέρδισε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στις Κάννες και ήταν υποψήφια για όσκαρ

Μια συνηθισμένη αστυνομική περιπολία στα παρισινά προάστια οδηγείται σε μια βίαιη αντιπαράθεση, την οποία καταγράφει η κάμερα από το drone ενός νεαρού. Για διαφορετικούς λόγους, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν το επίμαχο, επιβαρυντικό για την αστυνομία βίντεο στα χέρια τους.