Το Tvxs.gr κάθε ημέρα σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη. Σήμερα Κυριακή, ταξιδεύουμε στην μετα-επαναστατική Ουκρανία, μαθαίνουμε για τη γενοκτονία των Αρμενίων, προβληματιζόμαστε με τον Λάνθιμο και διασκεδάζουμε με τον Πολυτεχνίτη, καλό μας άνθρωπο.

Ads

O Αστακός – Cosmote cinema 1, 22.45

Ο Αστακός (διεθνής τίτλος: The Lobster) είναι κωμική-δραματική ταινία του 2015, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου και σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου. Πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φάρελ. Η ταινία είναι ελληνικής, ιρλανδικής, ολλανδικής, γαλλικής και βρετανικής παραγωγής. Κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2015.[ Ήταν υποψήφια για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στα 89α βραβεία της Ακαδημίας.

Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι – σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους.

Falling – ERT3, 22.30

Ουκρανική ταινία της Mαρίνα Στεπάνσκα, με τους Κριστιάν Μπόρις, Ντάρια Πλακχτάι, Όλεγκ Μόσιτσακ.

Ads

Δύο μπερδεμένοι νέοι, ο Αντόν που έχει εγκαταλείψει τους εθισμούς του και ζει πλέον στην ύπαιθρο και η Κάτια που σχεδιάζει να μετακομίσει στο Βερολίνο με τον φίλο της, συναντιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και ζουν μαζί λίγες ημέρες ευτυχίας.

Μια τρυφερή ιστορία έρωτα με καλές κριτικές, για μια γενιά που προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί στην μετα-επαναστατική Ουκρανία.

Η μεγάλη υπόσχεση – Alpha, 21.00

Ισπανο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τέρι Τζορτζ με τους: Όσκαρ Άιζακ, Σαρλότ Λε Μπον, Κρίστιαν Μπέιλ, Σορέ Αγκντάσλου.

Το 1914 ο νεαρός Αρμένης Μίκαελ Μπογκοσιάν φτάνει στην Κωνσταντινούπολη για να σπουδάσει στην Ιατρική. Εκεί θα γνωρίσει την όμορφη Άννα, σύντροφο ενός Αμερικανού φωτορεπόρτερ, την οποία ερωτεύεται. Τότε όμως θα ξεσπάσει ο Μεγάλος Πόλεμος και η καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία θα ξεκινήσει τις απηνείς διώξεις εναντίον των Αρμενίων.

Ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο την φρίκη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ανείπωτη τραγωδία της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο σκηνοθέτης επιχειρεί να μεταφέρει στην οθόνη μια από τις πιο μελανές ιστορίες της ανθρωπότητας.

Η ταινία ήταν υποψήφια ταινία για Grammy, Satellite Awards κ.α.

Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης – Star 21.00

Κινηματογραφική κωμική ταινία του 1963, σε παραγωγή Καραγιάννης – Καρατζόπουλος και σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Το έργο αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά, του θεατρικού έργου, με το ίδιο όνομα, σε σενάριο Χρήστου Γιαννακόπουλου. Το σενάριο της ταινίας το επιμελήθηκε ο Σακελλάριος με τον Γιαννακόπουλο. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Θανάσης Βέγγος, με μία πλειάδα μεγάλων ηθοποιών της εποχής: Μαρίκα Κρεββατά, Γιώργος Γαβριηλίδης, Νίκη Λινάρδου, Γιάννης Βογιατζής κ.ά.

Ο Θανάσης Βέγγος υποδύεται έναν φτωχό επαρχιώτη που έρχεται στην Αθήνα αναζητώντας δουλειά κι επειδή έχει μεγάλη ανάγκη δέχεται όποια δουλειά του προσφέρουν, από σερβιτόρος και φωτογράφος μέχρι βοηθός φαρμακοποιού και διαιτητής αγώνων πυγμαχίας. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά και βιώνοντας κωμικοτραγικές καταστάσεις στο τέλος αναγκάζεται να επιστρέψει στο χωριό του. Μια κωμωδία – κοινωνικό σχόλιο με τον υπέροχο όπως πάντα σπουδαίο ηθοποιό.