Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στην μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα στην επετειακό 70ό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, η νέα σειρά του BBC σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, με τον τίτλο «Trigonometry», είναι έτοιμη να κερδίσει τους θεατές και στην μικρή οθόνη. Πρωταγωνιστεί η υπέροχη Αριάν Λαμπέντ.

Ads

Το «Trigonometry» αφηγείται τη ζωή του διασώστη Κίεραν (Γκάρι Καρ) και της σεφ Τζέμα (Ταλίσα Τεξέιρα), ενός αγαπημένου ζευγαριού που ζει στο σύγχρονο Λονδίνο και το οποίο αναγκάζεται, λόγω οικονομικών δυσχερειών, να αναζητήσει συγκάτοικο.

Όταν η νεαρή Ρέι νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι του Κίεραν και της Τζέμα, τα πράγματα περιπλέκονται, με τη σχέση των τριών συγκατοίκων να μετατρέπεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Στον ρόλο της Ρέι συναντάμε την πολυβραβευμένη, Αριάν Λαμπέντ (Olla, Attenberg, The Lobster).

image

Ads

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η επικεφαλής σκηνοθέτης της σειράς, και ως executive producer είναι και η supervising director όλης της σειράς, πέρα των πέντε πρώτων επεισοδίων που σκηνοθετεί. Η πρεμιέρα στην Μπερλινάλε, έγινε δεκτή με θετικά σχόλια, από κοινό και κριτικούς. Η σειρά «Trigonometry» συμμετείχε στο πρόγραμμα του 70ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, στο πλαίσιο της ενότητας «Berlinale Series».

Το σενάριο της σειράς υπογράφουν οι Ντάνκαν Μακμίλαν (The Crown) και Έφι Γουντς (Brexit) και την παραγωγή, οι Τέσα Ρος και Τζούλιετ Χάουελ. Στον ρόλο του σκηνοθέτη μαζί με την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη συναντάμε την Στέλλα Κοράντι, που σκηνοθετεί τα 3 από τα 8 επεισόδια της σειράς, ενώ τη μουσική έχει αναλάβει ο Έλληνας συνθέτης, Αλέξης Γράψας (Empire).

image

«Το «Trigonometry» είναι ένα σπάνιο, αναζωογονητικό σενάριο και ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να βυθιστώ στην ατίθαση ανθρωπιά του μαζί με τον Ντάνκαν και την Εφι, την Τέσα και την Τζουλιέτ και την καταπληκτική ομάδα τους, παντρεύοντας την τηλεόραση με το σινεμά και το δράμα με τη σκρούμπολ κωμωδία» – Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Γεννημένη στις 2 Απριλίου του 1966, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, σπούδασε Νεοελληνική Λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Arts) στις αναπαραστατικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη σκηνοθεσία (Master of Fine Arts) στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν.

Η πρώτη της ταινία μικρού μήκους «Fit» ήταν υποψήφια για Όσκαρ σπουδαστικής ταινίας το 1995. Δίδαξε σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (1997-2001). Το 1995 ίδρυσε το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Cinematexas και το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ στον χώρο του. Έχει τιμηθεί με πολλές σημαντικές υποτροφίες, μεταξύ των οποίων αυτή του Ιδρύματος Φουλμπράιτ, του Ιδρύματος Ροκφέλερ και της Eastman Kodak.

image

Η «Διαρκής Αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ» (2002), που είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 διεθνή φεστιβάλ, ενώ προβλήθηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ως μια από τις πιο πρωτοποριακές και προκλητικές ταινίες της χρονιάς.

Η ταινία της «Attenberg» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Αριάν Λαμπέντ / Ariane Labed, στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, καθώς και 13 βραβεία σε άλλα φεστιβάλ διεθνώς. Ήταν η πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2011 και επιλαχούσα ταινία για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Τσαγγάρη είναι συνιδρύτρια της Haos Film, η οποία έχει κάνει την παραγωγή ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου: «Κινέτα» (2005), «Κυνόδοντας» (2009) και «Άλπεις» (2011). Ήταν συμπαραγωγός στην ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, όπου ερμήνευσε επίσης τον ρόλο της Αριάδνης. Σκηνοθέτησε το «24 FramesPerCentury» για το πρόγραμμα Venezia 70 – Future Reloaded του Φεστιβάλ Βενετίας.

Το 2013 σκηνοθέτησε δύο επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς «Οι Βοργίες». Η επιστημονικής φαντασίας κωμωδία, το «Duncharon», απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Κιν/φικού Σχεδίου του ARTE France στη CineMart του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Το 2015, ήταν φιλοξενούμενη σκηνοθέτις (filmmaker in residence) στο Film Society του Lincoln Center.

Το 2015 κυκλοφόρησε η ταινία της «Chevalier», η οποία τιμήθηκε με Ειδική Μνεία της Επιτροπής «Καρδιά του Σεράγεβο» για τις Καλύτερες Ανδρικές Ερμηνείες (ανδρικό καστ), στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σεράγεβο, ενώ απέσπασε και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου.

«Το «Chevalier» είναι μια μελέτη του ανδρικού ανταγωνισμού μέσα από τα μάτια μίας γενναίας και πρωτότυπης σκηνοθέτη. Με μεγάλη πειθαρχία και ακαταμάχητο πνεύμα, η Τσαγγάρη έχει καταφέρει να κάνει μία ταινία που είναι ταυτόχρονα μία ξεκαρδιστική κωμωδία και μία βαθιά ενοχλητική δήλωση σχετικά με την κατάσταση της δυτικής κοινωνίας.» – Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Διαβάστε Επίσης:

Trigonometry
Σκηνοθεσία: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και Στέλλα Κοράντι
Σενάριο: Ντάνκαν Μακμίλαν και Έφι Γουντς
Ηθοποιοί: Γκάρι Καρ, Αριάν Λαμπέντ, Ταλίσα Τεξέιρα
Μουσική: Αλέξης Γράψας
Έτος Παραγωγής: 2020
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Διάρκεια: 8 επεισόδια / 50 λεπτά το καθένα

Η σειρά «Trigonometry», πραγματοποίησε την τηλεοπτική της πρεμιέρα, την Κυριακή 15 Μαρτίου στο BBC 2, ενώ θα ακολουθήσει η κυκλοφορία της και στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του HBO Max, τον Μάιο.

Στην Ελλάδα, η σειρά «Trigonometry», που αποτελείται από οκτώ επεισόδια θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE SERIES HD με διπλό επεισόδιο, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 23.00 και στις 00.00). Ενώ στη συνέχεια, κάθε Πέμπτη βράδυ στις 23.00 θα προβάλλεται ένα νέο επεισόδιο. Ταυτόχρονα με την προβολή τους, στο COSMOTE SERIES HD, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.