Ο Σεπτέμβριος μας υποδέχεται κινηματογραφικά με πολλές και ετερόκλητες μεταξύ τους ταινίες. Από θορυβώδη blockbuster όπως ο «Κυνηγός» του Σέιν Μπλακ, μέχρι περιπετειώδη σίκουελ, σαν το «The Equalizer 2» με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον. Μαζί του όμως φέρνει και δημιουργίες κορυφαίων σκηνοθετών, όπως ο «Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ, αλλά και η «Παρείσφρηση» του Σπάικ Λι. Επιλέξαμε και παρουσιάζουμε δέκα χαρακτηριστικά φιλμ τα οποία θα προβληθούν στις ελληνικές αίθουσες τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου, με ημερομηνίες Κυκλοφορίας καθώς και τα αντίστοιχα τρέιλερ.

Ads

«Πρόσκληση σε Γάμο» (Destination Wedding – 2018) του Βίκτορ Λέβιν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 06 Σεπτεμβρίου

Δύο από τα πιο αγαπημένα αστέρια του κινηματογράφου, η Γουινόνα Ράιντερ και ο Κιάνου Ριβς, συναντιούνται ξανά στην μεγάλη οθόνη, μετά το εξαιρετικό «A Scanner Darkly» του 2006 και φυσικά το κλασικό «Bram Stoker’s Dracula» του 1992. Ο Φρανκ και η Λίντσεϊ έχουν πολλά κοινά: Και οι δύο μισούν τη νύφη, τον γαμπρό, τον γάμο, τους εαυτούς τους και, κυρίως, ο ένας τον άλλο. Για 72 ώρες, είναι παραβάτες στον παράδεισο. Όμως, μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων θα τους αναγκάσει να έρθουν κοντά και πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.

«Ο Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» (The Man Who Killed Don Quixote – 2018) του Τέρι Γκίλιαμ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 06 Σεπτεμβρίου

image

Ads

Έπειτα από μία Οδύσσεια δύο δεκαετιών ο Τέρι Γκίλιαμ επιστρέφει! Ο αγαπημένος παραμυθάς της Έβδομης Τέχνης – που στο παρελθόν μας έχει χαρίσει αγαπημένες ταινίες, όπως το «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» του 1998 και «Ο Βασιλιάς Της Μοναξιάς» του 1991 – είναι έτοιμος να μας παρουσιάσει τη νέα του δημιουργία: «The Man Who Killed Don Quixote» (Ταινία Λήξης του 71ου Φεστιβάλ Καννών), με πρωταγωνιστές τους Ανταμ Ντράιβερ, Τζόναθαν Πράις, Ολγκα Κιριλένκο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

«Κυνηγός» (The Predator – 2018) του Σέιν Μπλακ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου

Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι επιστρέφει στο σπίτι του μέσα από την εκρηκτική επαναφορά της κινηματογραφικής σειράς «Κυνηγός» του Σέιν Μπλακ. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη. Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και ένας θυμωμένος καθηγητής επιστημών θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Ηθοποιοί: Μπόιντ Χόλµπρουκ, Τρεβάντε Ρόουντς, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Ολίβια Μουν, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Άλφι Άλεν, Τόμας Τζέιν, Αουγκούστο Αγκιλέρα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ιβόν Στραχόβσκι

«The Equalizer 2» (2018) του Αντουάν Φουκουά
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου

image

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε έναν από τους πιο γνωστούς του ρόλους και στο πρώτο σίκουελ της καριέρας του. Ο Robert McCall απονέμει δικαιοσύνη στο πλευρό των καταπιεσμένων και αδύναμων. Πόσο μακριά θα φτάσει όμως για κάποιον που αγαπάει; Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μελίσα Λίο, Μπιλ Πούλμαν.

«Juliet, Naked» (2018) του Τζέσε Πέρετζ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου

Η Άνι έχει μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή ενός ξεπεσμένου ροκ σταρ, ονόματι Τάκερ Κρόου. Ο Ντάνκαν είναι περισσότερο αφοσιωμένος στο μουσικό του είδωλο παρά στη σύντροφό του. Όλα αυτά μέχρι η Άνι να γνωρίσει τον Τάκερ… Μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, τη μοναξιά και την απροσδόκητη πορεία της ζωής. Βασισμένη στο best-seller του Νικ Χόρνμπυ («High Fidelity», «Για Ένα Αγόρι»). Ηθοποιοί: Ρόουζ Μπερν, Ίθαν Χοκ, Κρις Ο’Ντοντ.

«Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει» (In This Land Nobody Knew How To Cry – 2018) του Γιώργου Πανουσόπουλου
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Σεπτεμβρίου

image

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο Φέλιξ (Σερζ Ρεκέ Μπαρβίλ) έρχεται με τη βοηθό του, την Αύρα (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου) στο Αρμενάκι για να εξετάσει «δυνατότητες επενδύσεων»! Εκεί βιώνει πρωτόγνωρες για αυτόν καταστάσεις και ερωτεύεται μια δυναμική χήρα, τη Χρύσα (Φωτεινή Τσακίρη), ενώ η Αύρα συναντάει τον παλιό και ανεκπλήρωτο έρωτά της, έναν Ιταλό αρχιτέκτονα, τον Βιτόριο (Μπάμπης Χατζηδάκης), που ως Βίκτορας πια είναι ο δάσκαλος του νησιού εδώ και δέκα χρόνια.

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος επιστρέφει στο Σινεμά 14 χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, με μια “ονειροπαρμένη κωμωδία”, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης που αγαπήσαμε στο “Ταξίδι του μέλιτος”, τους “Απέναντι”, στη “Μανία” στο “Μ΄αγαπάς;” κ.α. Το φιλμ μας ταξιδεύει μέχρι το Αρμενάκι, εκεί που το γλέντι δεν σταματάει ποτε. Ηθοποιοί: Σερζ Ρεκέ Μπαρβίλ, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Φωτεινή Τσακίρη, Μπάμπης Χατζηδάκης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Θάνος Πρίτσας, Σταύρος Μερμήγκης, Γιάννης Χατζηγιάννης. Τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου στην Ικαρία.

«To Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο» (The House with a Clock in its Walls – 2018) του Ιλάι Ροθ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Σεπτεμβρίου (Φωτογραφία Άρθρου)

Ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, μετακομίζει στο Μίσιγκαν για να ζήσει στο σπίτι του θείου του, Τζόναθαν. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, ο μικρός Λούις θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά;  Μια απίθανη ταινία φαντασίας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Μπέλερς, με την βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ και τον υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες Τζακ Μπλακ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Τι θα πει ο κόσμος» (Hva vil folk si / What Will People Say – 2017) της Ιράμ Χακ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Σεπτεμβρίου

image

H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με το φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Nisha αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της. Ηθοποιοί: Μαρία Μοζντάχ, Αντίλ Χουσαΐν.

«Woman Walks Ahead» (2018) της Σουζάνα Γουάιτ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Σεπτεμβρίου

1890. Η υποψήφια για δύο Όσκαρ ηθοποιός, Τζέσικα Τσάστεϊν, είναι η Κάθριν Ουέλντον, ζωγράφος πορτρέτων από το Μπρούκλιν. Θα ταξιδέψει στην Ντακότα για να ζωγραφίσει το πορτραίτο του Sitting Bull κι εκεί, θα εμπλακεί στον αγώνα των λαών της Λακοτά για τα δικαιώματα στη γη τους. Ηθοποιοί: Τζέσικα Τσάστεϊν, Στίβεν Νάιτ, Σαμ Ρόκγουελ.

«Η Παρείσφρηση» (BlacKkKlansman – 2018) του Σπάικ Λι
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Σεπτεμβρίου

image

Από τον οραματιστή σκηνοθέτη Σπάικ Λι έρχεται η απίστευτη πραγματική ιστορία ενός αστυνομικού που εισχώρησε στην Κου Κλουξ Κλαν, για να αποκαλύψει τα εγκλήματα της φασιστικής οργάνωσης. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μιας εποχής ιδιαίτερων κοινωνικών αναταραχών μαίνεται ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Ρον Στάλγουορθ (Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον) γίνεται ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός αστυνομικός στο τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, αλλά η άφιξή του γίνεται δεκτή με σκεπτικισμό από τους συναδέλφους του και εκδηλώνεται ανοιχτά εχθρική διάθεση απέναντί του. Χωρίς να πτοείται, ο Στάλγουορθ καταφέρνει και αποκτά όνομα κάνοντας τη διαφορά στην κοινότητά του. Με θάρρος ξεκινά μια δύσκολη αποστολή: να μπει στους κόλπους της Κου Κλουξ Κλαν και να την ξεσκεπάσει. 

Προσποιούμενος πως είναι ρατσιστής εξτρεμιστής, ο Στάλγουορθ επικοινωνεί με την ομάδα και σύντομα γίνεται μέλος του πλέον υψηλού ιεραρχικά κύκλου της. Κατορθώνει και δημιουργεί και φιλική σχέση με το Μεγάλο Σοφό της Κουξ Κλουξ Κλαν, τον Ντέιβιντ Ντιούκ (Τόπερ Γκρέις) που εκτιμά την αφοσίωσή του στην προαγωγή της Λευκής Αμερικής. Ενώ η μυστική έρευνα γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, ο συνεργάτης του Στάλγουορθ, ο Φλιπ Ζίμερμαν (Άνταμ Ντράιβερ) υποδύεται τον Ρον στις προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη της ομάδας μίσους, αποκτώντας από μέσα ενημέρωση για τα φονικά σχέδιά της. Μαζί, ο Στάλγουορθ και ο Ζίμερμαν κατορθώνουν να διαλύσουν την οργάνωση, της οποίας η πραγματική πρόθεση είναι να μεταδώσουν όλο και ευρύτερα τη βίαιη ρητορική της.

Σε παραγωγή της ομάδας που υπέγραφε και το βραβευμένο με Όσκαρ «Τρέξε!», «Η Παρείσφρηση / BlackkKlansman» αποτυπώνει ανάγλυφα την αληθινή ιστορία των εντάσεων που υπήρχαν στις φυλετικές σχέσεις στη δεκαετία του ’70 στην Αμερική πράγμα που έχει πολλές ομοιότητες με την σημερινή εποχή. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Άνταμ Ντράιβερ, Τόπερ Γκρέις, Κόρεϊ Χόκινς, Λόρα Χάριερ, Ράιαν Έγκολντ, Τζάσπαρ Πεκόνεν, Άσλεϊ Άτκινσον. Το ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Αφροαμερικανού αστυνομικού Ρον Στάλγουορθ, περιγράφει την εμπειρία του στους κόλπους της ΚούΚλουξΚλαν του Κολοράντο.