Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού μας υποδέχεται εντυπωσιακά, καθώς πολλές και αξιόλογες ταινίες κάνουν την εμφάνιση τους στις Αίθουσες. Από το «Μία Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» του Γούντι Άλεν και το «Μεσοκαλόκαιρο» του Άρι Άστερ, μέχρι το «Τραγούδι Των Σκορπιών» και το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο.

Ads

Αυτό είναι το Κινηματογραφικό Τοπ 10 του Αυγούστου:

«Ποτέ δεν είναι Αργά Κύριε Καθηγητά» (The Professor / Richard Says Goodbye – 2019) του Γουέιν Ρόμπερτς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 01 Αυγούστου

Ο Ρίτσαρντ (τον ενσαρκώνει ο υποψήφιος για τρία Όσκαρ, Τζόνι Ντεπ) είναι ένας καθηγητής πανεπιστημίου που έχει διαγνωσθεί με μια ανίατη ασθένεια και αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται. Με καυστικό χιούμορ, ελαφριά απερισκεψία και μια δόση τρέλας, πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή «αμαρτία»: Πίνει, καπνίζει, κάνει σεξ και ξεστομίζει αδιανόητες προσβολές, εισπράττοντας έτσι περισσότερη χαρά από ποτέ. Με τον νέο τρόπο ζωής του και καθώς ο χρόνος του εξαντλείται, ο Ρίτσαρντ θα καταλάβει πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ θα έρθει κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά. Μια ταινία που μιλά με χιούμορ για την αξία τού να ζεις τη ζωή στο έπακρο ακόμα κι όταν το ταξίδι τελειώνει.

Ads

Το «Ποτέ δεν είναι Αργά Κύριε Καθηγητά» είναι μια μαύρη κωμωδία που προσεγγίζει με χιούμορ ένα ιδιαίτερο ζήτημα και αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ανθρώπινη δύναμη και τις αξίες της ζωής. Η ταινία θέτει το ερώτημα, τι θα έκανες αν πλησίαζε το τέλος της ζωής σου; Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της έχει η ερμηνεία του Τζόνι Ντεπ. Ο Γουέιν Ρόμπερτς υπογράφει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ενώ διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Τιμ Ορ (Χάρηκα που σε Γνώρισα, Φούντα Εξπρές). Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Ζόι Ντόιτς, Ρον Λίβινγκστον, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ντάνι Χιούστον, Κάθριν Έβανς, Οντέσα Γιανγκ.

«Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!» (Un Homme Pressé / A Man In A Hurry – 2018) του Ερβέ Μιμράν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 08 Αυγούστου

O Αλέν είναι ένας ισχυρός και σεβαστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά. Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας. Όμως, καθώς η διαδικασία της αποκατάστασης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, ο Αλέν θα συνειδητοποιήσει σταδιακά πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον προσπέρασε. Ηθοποιοί: Φαμπρίς Λουκινί, Λεϊλά Μπεκτί, Ρεμπέκα Μάρντερ, Ιγκόρ Γκότσμαν.

«Χελς Κίτσεν: Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος» (The Kitchen – 2019) της Άντρεα Μπερλόφ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 08 Αυγούστου

Το 1978, όταν το FBI στέλνει στη φυλακή τους συζύγους τους, τρεις νοικοκυρές που κατοικούν στη διαβόητη συνοικία Hell’s Kitchen του Μανχάταν, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, συνεχίζοντας το «έργο» τους. Πρωτοστατούν στις κομπίνες και αναγνωρίζονται ως άξια μέλη της ντόπιας μαφίας. Ηθοποιοί: Ελίζαμπεθ Μος, Τίφανι Χάντις, Μελίσα Μακάρθι, Ντόμναλ Γκλίσον, Κόμον.

«Έκπτωτος» (El reino / The Realm – 2018) του Ροδρίγο Σορογκόγιεν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 08 Αυγούστου

Ο κόσμος ενός διεφθαρμένου πολιτικού καταρρέει στον «Έκπτωτο», το νέο πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν («Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει») που μιλάει για την τεράστια πολιτική κρίση που έχει συγκλονίσει την Ισπανία – αλλά ταυτόχρονα είναι ανατριχιαστικά αναγνωρίσιμη σε όλον τον κόσμο. Έξυπνο, συναρπαστικό και επίκαιρο σινεμά, και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς στην Ισπανία, με επτά βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και ‘Α και ‘Β Ανδρικής Ερμηνείας. Ηθοποιοί: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεθ, Τζόσεπ Μαρία Που, Μπάρμπαρα Λένι.

image

«Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας» (Edmond – 2018) του Αλεξίς Μισαλίκ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Αυγούστου

Δεκέμβριος 1897, Παρίσι. Ο Έντμοντ Ροστάντ δεν έχει κλείσει ακόμα τα τριάντα, έχει όμως ήδη δύο παιδιά και πολλά άγχη. Δεν έχει γράψει τίποτα εδώ και δύο χρόνια. Καθώς βρίσκεται σε απελπισία, προτείνει στον μεγάλο ηθοποιό του θέατρου Κονστάντ Κοκλέν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο έργο και, συγκεκριμένα, σε μια ηρωική κωμωδία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: το έργο αυτό δεν έχει γραφτεί ακόμα. Παραβλέποντας τις ιδιοτροπίες των ηθοποιών, τις απαιτήσεις των παραγωγών, τη ζήλια της συζύγου του, τις πικάντικες ιστορίες του καλύτερού του φίλου και την έλλειψη ενθουσιασμού όλων των γύρω του, ο Έντμοντ αρχίζει να γράφει το έργο που κανείς δεν πιστεύει. Προς το παρόν, έχει μόνο τον τίτλο: Σιρανό ντε Μπερζεράκ. Ηθοποιοί: Τομάς Σολιβερές,Τομ Λεμπ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Ντομινίκ Πινόν.

image

«Μία Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» (A Rainy Day in New York – 2019) του Γούντι Άλεν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Αυγούστου

Ο Γκάτσμπι (Τιμοτέ Σαλαμέ) και η Άσλεϊ (Ελ Φάνινγκ) ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, όμως τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν η Άσλεϊ αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ (Λιβ Σράιμπερ). Οι δυο τους αναγκάζονται να πάρουν διαφορετικούς δρόμους και ο καθένας γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και ζει απίστευτες περιπέτειες. Κι όλα αυτά ενώ η ηλιοφάνεια δίνει τη θέση της στις ψιχάλες της βροχής! Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν είναι μια ρομαντική κωμωδία με ένα καστ πολλών αστέρων. Ηθοποιοί: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ελ Φάνινγκ, Σελένα Γκομέζ, Τζουντ Λο, Ντιέγκο Λούνα, Λιβ Σράιμπερ, Ρεμπέκα Χολ, Σούκι Γουότερχαουζ, Κέλι Ρόρμπαχ.

Διαβάστε επίσης:

«Μεσοκαλόκαιρο» (Midsommar – 2019) του Άρι Άστερ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Αυγούστου

Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Όμως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό.

image

Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος. Ηθοποιοί: Φλόρενς Πιου, Τζακ Ρέινορ, Γουίλιαμ Τζάκσον Χάρπερ, Βίλχελμ Μπλόμγκραν, Άρτσι Μαντέκι, Ελόρα Τόρτσια, Γουίλ Πούλτερ.

«Κάποτε στο Χόλιγουντ» (Once Upon a Time in Hollywood – 2019) του Κουέντιν Ταραντίνο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Αυγούστου

Η ένατη ταινία του ευφυούς σκηνοθέτη και σεναριογράφου, φιλοξενεί ένα υπέρλαμπρο καστ, σ’ ένα γαϊτανάκι από ιστορίες, μέσα από τις οποίες καταθέτει έναν φόρο τιμής στις τελευταίες μεγάλες στιγμές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Το φιλμ επισκέπτεται το Λος Άντζελες του 1969, όπου όλα αλλάζουν, όταν ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Rick Dalton (Λεονάρντο Ντικάπριο) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Cliff Booth (Μπραντ Πιτ) βρίσκονται σε μια βιομηχανία που δεν μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν. Ηθοποιοί: Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Σκουτ Μακνέρι, Αλ Πατσίνο, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Κερτ Ράσελ, Ντέμιαν Λιούις, Τιμ Ροθ, Εμίλ Χιρς.

Διαβάστε επίσης:

«Το Τραγούδι Των Σκορπιών» (The Song of Scorpions – 2017) του Ανούπ Σινγκ

Η Νουράν, ανέμελη και προκλητικά ανεξάρτητη, είναι μια όμορφη, νεαρή γυναίκα, που μαθαίνει την αρχαία τέχνη του θεραπευτή από τη – σεβαστή από τους πάντες – γιαγιά της, η οποία γνωρίζει πώς να τραγουδήσει για να σώσει κάποιον από το τσίμπημα των σκορπιών.

image

Όταν ο Άανταμ, που εμπορεύεται καμήλες στην έρημο του Ρατζαστάν, ακούσει τη Νουράν να τραγουδάει, την ερωτεύεται απεγνωσμένα. Αλλά πριν καλά καλά μπορέσουν να γνωριστούν περισσότερο μεταξύ τους, η Νουράν δηλητηριάζεται από μια αναίσχυντη προδοσία. Μια προδοσία που την οδηγεί σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, από τη μία για να εκδικηθεί κι από την άλλη για να βρει το τραγούδι της.

Μια ιστορία ενός κεραυνοβόλου έρωτα, της εκδίκησης και της λυτρωτικής δύναμης ενός τραγουδιού. Ηθοποιοί: Γκολντσιφτέχ Φαραχανί, Ίρφαν Καν, Γουαχίντα Ρεχμάν, Σασανκ Αρόρα.

«Μητρικό Ένστικτο» (Duelles / Mothers’ Instinct – 2018) του Ολιβιέ Μασέ Ντεπάς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Αυγούστου

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Alice και η Céline ζουν με τις οικογένειές τους σε προάστιο των Βρυξελλών. Είναι αχώριστες φίλες μέχρι τη στιγμή που ένα τραγικό γεγονός κλονίζει την καθημερινότητά τους. Bραβείο Κριτικής Επιτροπής στο 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, για μία ταινία – φόρος τιμής στο Σινεμά του Χίτσκοκ. Ηθοποιοί: Βέρλε Μπέτενς, Αν Κεσέν, Μεχντί Νεμπού, Αριέ Βορτχάλτερ.