H Nova συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και στα μεγαλύτερα εγχώρια κινηματογραφικά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποσπώντας 12 υποψηφιότητες των βραβείων Ίρις 2020, για τη νέα της συμπαραγωγή «Το Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών». Η ταινία προβάλλεται ήδη σε A’ τηλεοπτική προβολή και αποκλειστικά  από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova.

Ads

Οι υποψηφιότητες των βραβείων Ίρις ανακοινώθηκαν πρόσφατα και η Nova διεκδικεί 12 από αυτές συμπεριλαμβανομένων και αυτών στις σημαντικότερες κατηγορίες όπως: Α’ (Αγγελική Παπούλια) και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Γιούλα Μπούνταλη), Α’ Ανδρικού (Χρήστος Πασσαλής), Σεναρίου (Γιούλα Μπούνταλη), Σκηνοθεσίας (Σύλλας Τζουμέρκας) και Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας. Ακολουθούν οι υποψηφιότητες στις πιο τεχνικές κατηγορίες: Ειδικών Εφέ, Μακιγιάζ, Ήχου, Μουσικής, Ενδυματολογίας και Μοντάζ.

Το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα,  παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό, πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής, και μια εργάτρια σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, θα αρχίσουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.  Μια ταινία για τη χαμένη αξιοπρέπεια, τη λύτρωση και τα μυστικά που κρύβουν οι βάλτοι.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Αγγελική Παπούλια, Γιούλα Μπούνταλη, Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Κρίστιαν Κουλμπίντα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης  Κίμωνας, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Άλκηστις  Πουλοπούλου και η Κατερίνα Χέλμη.  

Ads

Με «Το Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών», η Nova, μετράει πάνω από 140 συμπαραγωγές κινηματογραφικών ταινιών, ενώ συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο έχοντας επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εγχώριες παραγωγές!
Στο πλαίσιο στήριξης της καμπάνιας της πολιτείας «Μένουμε Σπίτι» η Nova συνεχίζει να προσφέρει το καλύτερο τηλεοπτικό περιεχόμενο και έχει προγραμματίσει εκ νέου την προβολή της ταινίας την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD. Η ταινία διατίθεται και στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova Go, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκοντα.