Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου…

Το Τετράγωνο – ΕΡΤ 2, 22.00

Σουηδική ταινία του Ρούμπεν Έστλουντ, με τους Κλάενς Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ.

Ads

H ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, μια αιχμηρά αστεία σάτιρα του κόσμου (της Τέχνης) σήμερα.

Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project «Το τετράγωνο». Η κλοπή του πορτοφολιού και του κινητού του όμως θα τον παρασύρουν σε ένα στρόβιλο αναπάντεχων αντιδράσεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο Vulcan στο 70ό φεστιβάλ των Καννών.

Στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου κέρδισε στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, κωμωδίας, σκηνοθέτη, σεναριογράφου, σχεδιασμού παραγωγής και ηθοποιού (Κλάις Μπανγκ).

Ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 90ά βραβεία Όσκαρ.Κέρδισε το Βραβείο Γκόγια Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας. Επίσης, ήταν υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το Βραβείο Satellite Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η Κληρονομιά του Μπορν – STAR 21.00

Αμερικανική ταινία του Τόνι Γκιλρόι, με τους Τζέρεμι Ρένερ, Ρέιτσελ Βάις, Έντουαρντ Νόρτον.

Αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Μπορν, η οποία βασίζεται στα βιβλία του Ρόμπερτ Λάντλαμ (Robert Ludlum). Η τέταρτη ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Έρικ Βαν Λαστμπάντερ. Πρωταγωνιστεί ο Τζέρεμι Ρένερ στο ρόλο του Άρον Κρος και η ταινία συνεχίζει από το σημείο που ολοκληρώθηκε η ταινία Το Τελεσίγραφο του Μπορν

Ένας δημοσιογράφος της Guardian δολοφονείται, ο Jason Bourne επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και απειλεί να αποκαλύψει την συνωμοσία και την αλήθεια πίσω από το πρόγραμμα Treadstone ενώ στη CIA έχει σημάνει συναγερμός για να καλυφθεί η παράνομη επιχείρηση.

Εντμόντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας – Cosmote Cinema 2, 20.00

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξίς Μικαλίκ με τους: Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Ντομινίκ Πινόν, Τομά Σολιβέρ

Τον Δεκέμβριο του 1897 ο θεατρικός συγγραφέας Εντμόν Ροστάν, πατέρας δύο παιδιών, αναζητά απελπισμένα μια επιτυχία. Καταφέρνει να πείσει τον διάσημο ηθοποιό Κονστάν Κοκλάν πως μπορεί να γράψει μια έμμετρη ηρωική κωμωδία αλλά, αν και η διορία είναι ασφυκτική, αυτός έχει έτοιμο μόνον τον τίτλο: «Σιρανό ντε Μπερζεράκ».

Ο Εχθρός μου – Cinobo

Σκηνοθέτης: Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Μαρία Ζορμπά, Μανώλης Μαυροματάκης

Η εξαιρετική ερμηνεία του Μανώλη Μαυροματάκη και ο ρεαλισμός στην αποτύπωση της ασφυκτικής νεοελληνικής πραγματικότητας καθιστούν αυτή την επιστροφή του Γιώργου Τσεμπερόπουλου στη σκηνοθεσία, δώδεκα χρόνια μετά την “Πίσω Πόρτα”, μια δυνατή κινηματογραφική εμπειρία.

Η οικογενειακή ηρεμία ενός ήσυχου και προοδευτικού ιδιοκτήτη ανθοπωλείου θα ανατραπεί ριζικά μετά τη ληστρική επίθεση και την κακοποίηση της κόρης του από μια συμμορία κακοποιών. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός εχθρός μπροστά στο δίλημμα της αυτοδικίας;

Βραβείο Σκηνοθεσίας | Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2014

Βραβείο Μοντάζ (Γιώργος Μαυροψαρίδης) | Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2014

Βραβείο Σεναρίου (Γιάννης Τσίρος) | Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2014