Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Απόψε Τετάρτη 16 Ιουνίου…

Το Μέλλον – ΕΡΤ 2 22.00

Γαλλική ταινία της Μία Χάνσεν-Λαβ, με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρσόν, Εντίθ Σκομπ.

Ads

Η Ναταλί διδάσκει Φιλοσοφία σε ένα λύκειο στο Παρίσι. Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και απολαμβάνει να βυθίζεται στις σκέψεις και τους στοχασμούς της. Παντρεμένη, με δύο παιδιά, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της, τους παλιούς μαθητές της και την πολύ κτητική μητέρα της. Μια μέρα ο σύζυγός της τής ανακοινώνει ότι θα την αφήσει για μια άλλη γυναίκα. Ελεύθερη πλέον (αν και χωρίς να το θέλει), θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της.

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο

Ματωμένο διαμάντι – STAR 01.45

Αμερικανική ταινία του Έντουαρντ Ζούικ, με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Κόνελι, Ντζίμον Χούνσου.Σιέρα Λεόνε, δεκαετία ’90.

Τοποθετημένη στο παρασκήνιο του εμφυλίου πολέμου στη Σιέρα Λεόνε τη δεκαετία του ’90, το «Ματωμένο Διαμάντι» αφηγείται την ιστορία του μισθοφόρου και τυχοδιώκτη Ντάνι Άρτσερ και του ψαρά Σόλομον Βάντι.

Ο Άρτσερ, ένας λευκός Νοτιοαφρικανός που επιζεί στον εμφύλιο πόλεμο κάνοντας λαθρεμπόριο διαμαντιών, μαθαίνει ότι ο ψαράς Σόλομον ανακάλυψε ένα σπάνιο ροζ διαμάντι. Προκειμένου να το αποκτήσει, βοηθάει μαζί με μια ιδεαλίστρια Αμερικανίδα δημοσιογράφο τον Σόλομον να βρει την αιχμάλωτη οικογένειά του.

Η Θάλασσα Μέσα Μου 16.10, Cosmote Cinema 2

Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, το Βραβείο Satellite Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το βραβείο Διεθνούς Ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Ο Ραμόν Σαμπέδρο, πρώην μηχανικός σε καράβι, είναι τετραπληγικός εδώ και 28 χρόνια μετά από ένα ατύχημα που είχε καθώς κολυμπούσε. Ζει στην Α Κορούνια καθηλωμένος στο κρεβάτι μαζί με τον αδερφό του, την κουνιάδα του, τον ανιψιό του και τον πάτερα του. Αυτό που ζητά είναι να του δοθεί η άδεια να κάνει ευθανασία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειάς του, γνωρίζει δύο γυναίκες, τη δικηγόρο Χούλια, που πάσχει από τη νόσο CADASIL, και την εργάτρια Ρόσα, που ζει με τα δύο μικρά παιδιά της. Οι δυο τους τον αποτρέπουν να το κάνει αυτό, όπως άλλωστε και η οικογένεια του Ραμόν, όμως εκείνος τους λέει πως μόνο όσοι τον αγαπούν πραγματικά θα τον βοηθήσουν να πεθάνει.

Ο Ραμόν εισπράττει αρνήσεις από τα δικαστήρια, αλλά και αρνητική κριτική από έναν καθολικό ιερέα, επίσης τετραπληγικός, ο οποίος βγαίνει στα κανάλια και τον επισκέπτεται στο σπίτι του, και του υποδεικνύει ότι πρέπει να ζήσει.

Dogman – Cinobo

Εμπνευσμένος από μία πραγματική ιστορία, ο Ματέο Γκαρόνε δίνει βιβλικές διαστάσεις σε μια σχέση υποταγής κι εκμετάλλευσης με φόντο μια ρημαγμένη Ιταλία. Μια ταινία που έδωσε βραβείο ερμηνείας στις Κάνες για τον Μαρτσέλο Φόντε.

Ένας μικρόσωμος ιδιοκτήτης μαγαζιού φροντίδας σκύλων παγιδεύεται σε μια σχέση υποταγής με έναν πρώην μποξέρ, ο οποίος τον υποχρεώνει να συμμετάσχει σε μια διάρρηξη.

Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού (Μαρσέλο Φόντε) | Φεστιβάλ Καννών 2018

Βραβείο Palm Dog | Φεστιβάλ Καννών 2018

Υποψήφιο για Βραβείο BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας | Βραβεία BAFTA 2019