Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα, Δευτέρα ξεχωρίζουν το ελληνικό «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» , μία κομεντί με ενδιαφέρον καστ και μία ρομαντική κομεντί του Φρανσουά Τριφό.

Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο – OPEN, 21:00

Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης
Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μάνος Κατράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Βόγλης, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου

Ads

Με φόντο τη Θεσσαλία του 1907, η ιστορία του Κάιν και του Άβελ αναβιώνει στο πρόσωπο των παιδιών ενός δεσποτικού τσιφλικά.

Μπένι και Τζουν (Benny and Joon) – ΕΡΤ2, 22:00

Σκηνοθεσία: Τζερεμία Τσέσικ
Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μακ Γκάβερν, Τζόνι Ντεπ, Μαίρη Στιούαρτ Μάστερσον

Ο Μπένι έχει ένα μόνιμο πρόβλημα στη ζωή του, την ψυχολογικά άρρωστη αδελφή του, την οποία όμως δε θέλει να κλείσει σε ίδρυμα. Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν θα έλθει να μείνει μαζί τους ένας παλαβιάρης και ονειροπόλος νεαρός.

Κλεμμένα Φιλιά (Baisers Voles) – Cinobo

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τριφό
Παίζουν: Ζαν-Πιέρ Λεό, Κλοντ Ζαντ, Ντελφίν Σεϊρίνγκ

Ο Αντουάν Ντουανέλ απολύεται από το στρατό, δοκιμάζει την τύχη του ως νυχτερινός θυρωρός, προσλαμβάνεται σε γραφείο ντετέκτιβ και ταλαντεύεται συναισθηματικά ανάμεσα στη νεαρή Κριστίν και την ώριμη κ. Ταμπάρ.

Η Δίκη (Le Procès / The Trial) – Ertflix 

Σκηνοθεσία: Όρσον Γουέλς
Παίζουν: Άντονι Πέρκινς, Ζαν Μορό, Όρσον Γουέλς, Ακιμ Ταμίροφ, Ρόμι Σνάιντερ

Η κοινότοπη ζωή ενός τραπεζικού υπαλλήλου ανατρέπεται όταν δύο άγνωστοι άντρες έρχονται σπίτι του για να τον συλλάβουν χωρίς σαφή κατηγορία και να τον οδηγήσουν στον ανακριτή, παρότι ο ίδιος δεν έχει κάνει καμιά παράνομη πράξη.