Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Τρίτη, ξεχωρίζουν…

«Μπλε Βελούδο» – ΕΡΤ2, 22:00

Θρίλερ, παραγωγής ΗΠΑ 1986.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ντέιβιντ Λιντς

Πρωταγωνιστούν: Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ντένις Χόπερ, Λόρα Ντερν, Ντιν Στόκγουελ

Ads

Ο νεαρός Τζέφρι μόλις έχει επιστρέψει στη συνηθισμένη ήσυχη πατρική του πόλη για να επισκεφτεί τον άρρωστο πατέρα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι του.

Η απόφασή του να ερευνήσει το μυστήριο παράλληλα με την αστυνομία, τον οδηγεί σε μια μαζοχίστρια τραγουδίστρια κι έναν παρανοϊκό γκάγκστερ, καθώς και σε έναν σκοτεινό κόσμο διαστροφών και μυστηρίου.

«Ένα όμορφο αγόρι» – ERTFLIX

Από το θρυλικό εξώφυλλο του TIME στις 30 πιο επιδραστικές φυσιογνωμίες του Forbes και από το «Call me by your name» που τον καθιέρωσε στα μάτια του κοινού, στα αριστουργήματα του Γουες Άντερσον, ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποτελεί το απόλυτο σύγχρονο icon. Με το στυλ του να τον καθιστά τον πιο επιδραστικό άνδρα του κόσμου της μόδας από τη Vogue για το 2019 και με ξεχωριστές κινηματογραφικές ερμηνείες, χάραξε τη δική του πορεία στο Χόλιγουντ. «Ένα όμορφο αγόρι», ήταν ο τίτλος της ταινίας που το 2018, του έδωσε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στον Στιβ Καρέλ, σε μια σχέση πατέρα-γιου που αποτυπώθηκε με μαεστρία από τον φακό του Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν.

Στην ταινία ενσαρκώνει τον Νικ, ένα παιδί χωρισμένης οικογένειας που ζει αρμονικά ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, με τον πατέρα του, τη νέα του σύζυγο και τα νέα του αδέρφια. Είναι ένας τυπικός έφηβος, άριστος μαθητής, που όμως μεταμορφώνεται σέ έναν πλήρως εξαρτημένο από ουσίες έφηβο. Ο πατέρας του αγωνίζεται να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και με τη δύναμη της αγάπης να σώσει το «όμορφο αγόρι» από τα δίχτυα της εξάρτησης.

«Η Νύχτα Των Βασιλιάδων» – Cinobo

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Φίλιπ Λακότ

Πρωταγωνιστούν: Μπακαρί Κονέ, Στίβ Τιεντσέ, Ζαν Σιρίλ Ντιγκμπέ, Ρασμανέ Ουεντραογκό, Ντενί Λαβάν

Χώρα, Έτος Παραγωγής: Γαλλία, Ακτή Ελεφαντοστού , Καναδάς, Σενεγάλη, 2020

Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη La Maca, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος της Ακτής Ελεφαντοστού, η οποία διοικείται από τους κρατούμενούς της. Σύμφωνα με την παράδοση, με τον ερχομό του κόκκινου φεγγαριού, το Αφεντικό τον χρίζει νέο Ρωμαίο και του ζητά να αφηγηθεί μια ιστορία στους υπόλοιπους κρατούμενους. Μαθαίνοντας τη μοίρα που τον περιμένει, αρχίζει να διηγείται τη μυσταγωγική ζωή του θρυλικού εγκληματία με το όνομα Βασιλιάς της Ζάμα. Πρέπει όμως η ιστορία να κρατήσει μέχρι την αυγή…