Tο tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix, Disney+ και Ertflix.

Ads

Σήμερα Σάβνβατο ξεχωρίζουν το αριστούργημα του Λάζλο Νέμες, «Ο Γιος του Σαούλ», το σουρεαλιστικό «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και η καλύτερη δουλειά του Νάνι Μορέτι, «Αγαπημένο μου ημερολόγιο».

«Ο Γιος του Σαούλ», Βουλή, 23:00

Στο Άουσβιτς του 1944 ο Σαούλ είναι από τους λίγους επιζώντες Εβραίους, ο οποίος αναγκάζεται να βοηθά τους Γερμανούς στο κάψιμο των νεκρών ομοεθνών του. Μέχρι που κάποια στιγμή αποφασίζει να θάψει το πτώμα ενός παιδιού, το οποίο ισχυρίζεται πως είναι δικό του.

Ads

Σκηνοθεσία: Λάζλο Νέμες

Παίζουν: Γκέζα Ρέριγκ, Λαβέντε Μόλναρ, Ουρς Ρεχν

«Ξενοδοχείο Grand Budapest», Star, 1:15

Ο αινιγματικός κ. Μουσταφά αφηγείται σε ένα νεαρό συγγραφέα την ιστορία του και το πώς ξεκίνησε να δουλεύει την περίοδο του Μεσοπολέμου ως bell boy στο πολυτελές αλπικό ξενοδοχείο «Grand Budapest», του οποίου είναι τώρα ιδιοκτήτης του.

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Μάρει Αμπραχαμ, Τζουντ Λο, Τίλντα Σουίντον, Τόνι Ρεβολόρι

«Αγαπημένο μου ημερολόγιο», Ertflix

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός Νάνι Μορέτι γυρίζει με τη βέσπα του την έρημη, καλοκαιρινή Ρώμη, ταξιδεύει στα νησιά της Σικελίας αναζητώντας το σενάριο της επόμενης ταινίας του και αφηγείται με χιούμορ και τρυφερότητα τις περιπέτειές του με τους γιατρούς που ψάχνουν να βρουν από τι πάσχει.

Πρωταγωνιστούν: Nani Moreti, Renato Carpentieri

Σκηνοθεσία: Nani Moreti