Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Δευτυέρα, ξεχωρίζουν η κοινωνική ταινία της Τζόντι Φόστερ, η βραβευμένη με όσκαρ καλύτερης ταινίας μαύρη κωμωδία «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» και ένα ντοκιμαντέρ για το φλαμένγκο.

Πίσω στο Σπίτι Για τις Διακοπές (HOME FOR THE HOLIDAYS), ΕΡΤ 2, 22:00

Σκηνοθεσία: Τζόντι Φόστερ, Παίζουν: Χόλι Χάντερ, Ρόμπερτ Ντάουνι, Αν Μπάνκροφτ, Στιβ Γκούντεμπεργκ

Ads

Μια χωρισμένη τριαντάρα έρχεται στο πατρικό της σπίτι για να γιορτάσει οικογενειακά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) – ALPHA, 22:30

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα Παίζουν: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Άμπι Κόρνις

Νοικιάζοντας τρεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο της πόλης, μια μητέρα καταγγέλλει την τοπική αστυνομία, η οποία δεν έχει βρει τον ένοχο για το βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της, μέσα από τις ανακοινώσεις που αναρτά.

La Chana – ΒΟΥΛΗ, 23:00

Σκηνοθέτης: Λουτσία Στόγεβιτς

Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με την ζωή της La Chana μίας αυτοδίδακτης χορεύτριας φλαμένγκο λίγο πριν την τελευταία της παράσταση. 

Ο Γιος του Σαούλ (Saul Fia / Son of Saul) – Cinobo

Σκηνοθεσία: Λάζλο Νέμες Παίζουν: Γκέζα Ρέριγκ, Λαβέντε Μόλναρ, Ουρς Ρεχν

1944, στρατόπεδο αιχμαλώτων Άουσβιτς. Ο κρατούμενος Σαούλ Όσλαντερ είναι εξαναγκασμένος να θάβει τα σώματα των συνανθρώπων του σε ένα από τα κρεματόρια. Η ψυχή του θα συνταραχτεί όταν έρχεται η ώρα να θάψει ένα αγόρι που πιστεύει ότι είναι ο γιος του. Πλέον, δεν στέφεται τίποτα άλλο, ούτε καν τα σχέδια εξέγερσης των συγκρατούμενων του, παρά να βρει έναν ραβίνο και να φροντίσει το παιδί όπως δεν το φρόντισε ποτέ όταν ήταν εν ζωή.