Tο tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix, Disney+ και Ertflix.

Ads

Σήμερα Κυριακή, ξεχωρίζουν μία γαλλική δραμεντί, μία ταινία δράσης με ενδιαφέρον καστ και η ταινία «Pickpocket» Μπρεσόν μία ταινία σταθμός για τον κινηματογράφο.

Σαν Μια Εικόνα (Comme Une Image) – ΕΡΤ 3, 22:00

Σκηνοθεσία: Ανιές Ζαουί
Παίζουν: Ζαν-Πιέρ Μπακρί, Ανιές Ζαουί, Μαριλού Μπερί

Ads

Η Σίλβια, καθηγήτρια μουσικής, μπαίνει στον κοσμικό κύκλο του Κασάρ, διάσημου ανθρώπου των γραμμάτων, επειδή η κόρη του Λολίτα είναι μαθήτριά της, απογοητεύεται, όμως, από την εγωπάθειά του. Αντίθετα, ο σύζυγός της Πιερ εκμεταλλεύεται τη γνωριμία για να αναρριχηθεί εκδοτικά. Η Λολίτα από την πλευρά της έχει τις μικρο-υστερίες της πιστεύοντας ότι όσοι ζητούν τη φιλία της τη χρησιμοποιούν για να πλησιάσουν το διάσημο πατέρα της. Βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών.

The Equalizer – ANT1, 22:00

Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά
Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μάρτον Τσόκας, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Ντέιβιντ Χάρμπορ

Ο Ρόμπερτ Μακόλ, ένας μυστηριώδης μεσήλικας που δουλεύει ως εργάτης σε ένα πολυκατάστημα και περνάει το χρόνο του διαβάζοντας σε ένα ήσυχο, συνοικιακό καφέ. Εκεί θα γνωρίσει την Τέρι, μια ρωσικής καταγωγής πόρνη που θέλει να γίνει μουσικός. Όταν τα αφεντικά της νεαρής κοπέλας τη στείλουν στην εντατική, ο Ρόμπερτ θα φανερώσει την «άγνωστη», σκοτεινή πλευρά του.

Ριψοκίνδυνοι Άνδρες (Only the Brave) – STAR, 22:50

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοζίνσκι
Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Μάιλς Τέλερ, Τζένιφερ Κόνελι, Τζεφ Μπρίτζες

Με αρχηγό τον σκληροτράχηλο Έρικ Μαρς, η ομάδα πυροσβεστών του Πρέσκοτ στην Αριζόνα δοκιμάζεται σε οριακές συνθήκες και αναβαθμίζεται σε Hotshots, έχοντας πλέον το δικαίωμα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός. Μέχρι που μια ανεξέλεγκτη φωτιά θα αποδειχτεί η απόλυτη πρόκληση…

Ο Πορτοφολάς (Pickpocket) – Cinobo

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Μπρεσόν
Παίζουν: Μαρτίν Λασάλ, Μαρίκα Γκριν, Πιέρ Λεϊμαρί, Ζαν Πελεγκρί

Ο Μισέλ, ένας νεαρός άνδρας που ζει σε μια τρώγλη, μαθαίνει την τέχνη του πορτοφολά κι επιδίδεται σ’ αυτή ως εθισμένος. Παρά το κατρακύλισμά του στα χαμηλά, η παρουσία της Ζαν, της κοπέλας που τον αγαπά, θα αποδειχθεί το ισοδύναμο της Θείας Χάριτος που στο τέλος θα τον απολυτρώσει. Σε επανέκδοση μια ταινία-σταθμός στην ιστορία του σινεμά.