Το Tvxs.gr σας παρουσιάζει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για ταινίες, ντοκιμαντέρ και σειρές στην τηλεόραση. Σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, επιλέξαμε δύο ταινίες κι ένα ντοκιμαντέρ στην μικρή οθόνη.

Ads

Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Viviane Amsalem- Βουλή, 23.00

Ισραηλινή ταινία των Ρονίτ Ελκαμπέτζ και Σλομί Ελκαμπέτζ, με τους Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σιμόν Αμπκαριάν, Γκαμπί Αμρανί.

Στο Ισραήλ, δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος, πόσω μάλλον το διαζύγιο. Μόνο οι ραβίνοι νομιμοποιούν έναν γάμο και, αν χρειαστεί, τη διάλυση του. Όμως στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος έχει μεγαλύτερη εξουσία ακόμα και από τους δικαστές. Η Viviane Amsalem κάνει αιτήσεις διαζυγίου για τρία ολόκληρα χρόνια, όμως ο σύζυγος της Elisha δεν συμφωνεί.  Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση.

Ads

Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Κανών και υποψηφιότητα για ξενόγλωσση Χρυσή Σφαίρα.

Αβάσταχτη Γοητεία- Αnt1, 01.00

Αμερικανική ταινία του Τζόελ Κοέν, με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Τζέφρι Ρας.

Ο επιτυχημένος δικηγόρος διαζυγίων Μάιλς διασύρει τη Μέριλιν, σύζυγο ενός πελάτη του, η οποία τον παντρεύτηκε από οικονομικό συμφέρον. Για να τον εκδικηθεί, η Μέριλιν καταστρώνει ένα περίπλοκο σχέδιο αποπλάνησης, πέφτοντας όμως και η ίδια στην παγίδα που έστησε.

Τα Παιδία δεν Παίζει- Cinobo

Ντοκιμαντέρ: Σκηνοθέτες Άγγελη Ανδρικοπούλου, Αργύρης Τσεπελίκας

Έως τις 6 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμο το βραβευμένο ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα του Cinobo. Σαν μια μεταμοντέρνα εκδοχή των ιστοριών του Ντίκενς, τέσσερα παιδιά παίρνουν ρόλους μεγάλων με στόχο την ανακατάληψη του αστικού πεδίου και το αναφαίρετο δικαίωμά τους στο παιχνίδι. Όσοι μεγαλύτεροι πέρασαν τα νιάτα τους στις αλάνες θα συγκινηθούν με την επιμονή τους.

Στις πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ελλάδας, τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν στην ίδια τους τη γειτονιά. Μια μικρή παρέα από την Πάτρα αποφασίζει να ζητήσει από τον Δήμαρχο έναν ελεύθερο χώρο για παιχνίδι.

Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ | Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2011