Τρεις είναι οι ταινίες που τραβούν τα βλέμματα στο σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το αισθηματικό δράμα «Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς», το «Mr Church» με έναν αλλιώτικο Έντι Μέρφι και το οσκαρικό πορτρέτο Έριν Μπρόκοβιτς.

Ads

Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς – Open 21.00

Αγγλο-νεοζηλανδική ταινία του Ντέρεκ Σίανφρανς, με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις.

Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ιζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας. Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ιζαμπελ, βρίσκουν ένα εγκαταλελειμμένο μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι. Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Ομως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους.

Ads

Η απόφαση του φαροφύλακα Τομ και της γυναίκας του Ίζαμπελ, που ζουν σε ένα απομονωμένο νησί, να υιοθετήσουν ένα βρέφος που βρήκαν σε μια βάρκα μαζί με το νεκρό σώμα ενός νεαρού άντρα θα έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο στη δική τους ζωή όσο και σε πολλών άλλων.

Mr. Church – ERT 22.00

Αμερικανική ταινία του Μπρους Μπέρεσφορντ, με τους Έντι Μέρφι, Μπριτ Ρόμπερτσον, Νατάσα Μακίλχον.

Μια μητέρα στα πρόθυρα του θανάτου συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να φροντίζει την κόρη της, Σαρλότ, και προσλαμβάνει τον Χένρι Τζόζεφ Τσερτς για να την προσέχει. Ο κύριος Τσερτς τυχαίνει να είναι ένας εξαίσιος σεφ και άμεσα αφήνει το στίγμα του στην 11χρονη, καθώς αυτό που ξεκίνησε ως συμφωνία για 6 μήνες θα γίνει μια φιλία ζωής

Έριν Μπρόκοβιτς, Αnt1 01.30

Αμερικανική ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, με τους Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ.

Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ’ αυτήν, παρόλο που δεν διαθέτει τα τυπικά νομικά προσόντα.

H Τζούλια Ρόμπερτς, σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.