Τα Όσκαρ έχουν την τιμητική τους στο σημερινό τηλεοπτικό «μενού».

Ads

Million Dollar Baby- ΣΚΑΪ 00.30

Αμερικανική ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, με τον ίδιο και τους Χίλαρι Σουάνκ, Μόργκαν Φρίμαν.

Ένας παλαίμαχος προπονητής του μποξ, με πάθος για την κέλτικη λογοτεχνία, αλλά και εσωτερική οδύνη για την απώλεια επαφής με την κόρη του, δέχεται ύστερα από πολλούς δισταγμούς να αναλάβει την προπόνηση μιας 30χρονης σερβιτόρας, η οποία, αν και μεγάλη σε ηλικία, φαίνεται να έχει ταλέντο στη γυναικεία πυγμαχία.

Ads

Η ταινία του Ίστγουντ, που υμνήθηκε για την λιτότητα της,  απέσπασε  τέσσερα όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α΄ γυναικείας και β΄ αντρικής ερμηνείας)

Μην Ανασαίνεις – Mega 02.30

Αμερικανική ταινία τρόμου του Φέντε Άλβαρεζ, που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων χρόνων. Με τους Τζέιν Λέβι, Στίβεν Λανγκ, Ντίλαν Μινέτ.

Η Ρόκι είναι αποφασισμένη να ξεφύγει με κάθε τρόπο από τη βίαιη μητέρα της και να σώσει τη μικρότερη αδελφή της από το αδιέξοδο μέλλον που απλώνεται μπροστά τους. Μαζί με τους φίλους της Αλεξ και Μάνι έχει διαπράξει μια σειρά από μικροληστείες για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται και να αποδράσει από τη φρικτή κωμόπολη όπου ζει. Οταν η συμμορία των τριών μαθαίνει ότι ένας τυφλός ερημίτης ζει σε μια εγκαταλελειμμένη γειτονιά και ότι κρύβει μια μικρή περιουσία κάπου στο σπίτι του, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Το σχέδιο δεν πάει καλά, το θύμα αποδεικνύεται πιο απειλητικό από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν, αφού εκτός από χρήματα ο τυφλός άντρας κρύβει πολλά.

Η αποστολή – ΕRTFLIX

Πρωταγωνιστούν

Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέρεμι Άϊρονς, Λίαμ Νίσον, Ρέϊ Μακανάλι, Άϊνταν Κουίν

Σκηνοθεσία Ρόλαντ Τζόφι

Ο μισθοφόρος δουλέμπορας Μεντόζα, μετά τη δολοφονία του αδερφού του ζητά εξιλέωση και συνοδεύει τον Ιησουίτη ιεραπόστολο Γκάμπριελ σε μια αποστολή εκχριστιανισμού της φυλής των Γκουαρανί. Στην τροπική ζούγκλα όμως, καταφθάνει ο Καρδηνάλιος, για να αποφασίσει αν η περιοχή εμπίπτει στα συμφέροντα αποικισμού των Πορτογάλων που θέλουν τους ιθαγενείς, σκλάβους. Οι δύο άντρες βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα και σε μια δραματική μάχη για την ανεξαρτησία των ιθαγενών.

Βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, υποψήφια για 7 Όσκαρ και νικήτρια εκείνου της καλύτερης φωτογραφίας, η επική ταινία του Ρόλαντ Τζόφι (Κραυγές Στη Σιωπή) είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που συνέβησαν στη Λατινική Αμερική του 18ου αιώνα. Η μουσική φέρει την υπογραφή του μεγάλου μαέστρου Ένιο Μορικόνε.