Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα, Κυριακή, ξεχωρίζουν το θρυλικό «Matrix» με τον Κιάνου Ριβς, η «Ακαδημία Πλάτωνος», το «Ματωμένο Διαμάντι» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αλλά και η ταινία του Γκάι Ρίτσι «Δύο Καπνισμένες Κάνες» από την πλατφόρμα του Netflix.

The Matrix, OPEN – 21:00

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος γίνεται μέλος μιας ομάδας ανταρτών του κυβερνοχώρου, που υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι ένα εικονικό περιβάλλον.

Ads

Σκηνοθεσία: Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Λόρενς Φίσμπερν, Κάρι Αν Μος, Τζο Παντολίανο

Ακαδημία Πλάτωνος, 22:00 – ΕΡΤ2

Ο Σταύρος και οι φίλοι του, κλασικοί ελληναράδες χαραμοφάηδες, τεμπελιάζουν όλη μέρα μπροστά στο ψιλικατζίδικο του πρώτου. Όλα αλλάζουν όμως όταν ένα πρωί η μητέρα του Σταύρου αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός Αλβανού τον χαμένο της γιο.

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Αναστά Κοζντινέ, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Σουξές

Ματωμένο Διαμάντι, STAR – 22:50

Σιέρα Λεόνε, δεκαετία ’90. Ο Άρτσερ, ένας λευκός Νοτιοαφρικανός που επιζεί στον εμφύλιο πόλεμο κάνοντας λαθρεμπόριο διαμαντιών, μαθαίνει ότι ο ψαράς Σόλομον ανακάλυψε ένα σπάνιο ροζ διαμάντι. Προκειμένου να το αποκτήσει, βοηθάει μαζί με μια ιδεαλίστρια Αμερικανίδα δημοσιογράφο τον Σόλομον να βρει την αιχμάλωτη οικογένειά του.

Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Ζούικ

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Κόνελι, Ντζιμόν Χούνσου

Δύο καπνισμένες κάνες – Netflix

Για να ξεχρεώσει ένα χαρτοπαικτικό χρέος, ο Έντι και η παρέα του ληστεύουν μια συμμορία, η οποία μόλις έκλεψε ένα κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, κι επιχειρούν να διαθέσουν τα κλεμμένα ναρκωτικά σε μια άλλη συμμορία, αγνοώντας ότι της ανήκουν. Στο κομφούζιο που θα δημιουργήσουν, αρκετές λονδρέζικες συμμορίες θα αλληλοφαγωθούν μεταξύ τους.

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι

Παίζουν: Βίνι Τζόουνς, Στινγκ, Ντέξτερ Φλέτσερ, Νικ Μοράν, Τζέισον Φλέμινγκ