Το Tvxs.gr σας παρουσιάζει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για ταινίες, ντοκιμαντέρ και σειρές στην τηλεόραση. Ο «δαίμων του τυπογραφείου» βιάστηκε και παρουσίασε χθες τις σημερινές ταινίες. Σας τις ξαναπροτείνουμε με μία ακόμα επιλογή από την συνδρομητική τηλεόραση. Eπιλέξαμε ένα ιταλικό αστυνομικό θρίλερ, ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ από την Ισλανδία, μια αμερικανική δραματική περιπέτεια, το Νήμα του Αλέξανδρου Βούλγαρη και μια ανατρεπτική πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρα, μια παρωδία τρόμου με τον «Δράκουλα των Εξαρχείων». 

Ads

Salvo- Βουλή, 23.00

Ιταλικό αστυνομικό θρίλερ  των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα, με τους Σαλέχ Μπακρί, Σάρα Σεραγιόκο, Λουίτζι Λο Κάσκιο. Ο Σάλβο είναι ο νεαρός μπράβος ενός μαφιόζου της σύγχρονης σισιλιάνικης μαφίας, ο οποίος αναλαμβάνει να βγάλει από τη μέση έναν αντίπαλό του. «Μάρτυρας» της δολοφονίας, όμως, θα γίνει η τυφλή αδελφή του θύματος, στην οποία ο Σάλβο χαρίζει τη ζωή κρύβοντας την αλήθεια από το αφεντικό του. Το ντεμπούτο των Ιταλών σεναριογράφων Αντόνιο Πιάτζα και Φάμπιο Γκρασαντόνια είναι ένα τολμηρό κινηματογραφικό εγχείρημα. Μία υπόκλιση στη φόρμα των κλασικών ευρωπαϊκών φιλμ νουάρ.

Βραβείο στο τμήμα Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Κανών.

Κάτω Από το Δέντρο – ΕΡΤ 3, 23.00

Ισλανδική ταινία του Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγουρδσον, με τους Στέινμπορ Χρόαρ Στέινμπορσον, Έντα Μπιοργκβινσντοτίρ, Σίγκουρορ Σιγκούργιονσον.

Ads

O Άτλι, πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, τσακώνεται με τη σύζυγό του και αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του. Εκεί θα εμπλακεί στη διαμάχη που έχουν οι γονείς του με τους γείτονές τους για τη σκιά ενός μεγάλου δέντρου. Η ταινία είναι ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ και αποτέλεσε την επίσημη υποβολή της Ισλανδίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2018.

Νήμα – ΕΡΤ2, 00.00

Ένα «ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας» του Αλέξανδρου Βούλγαρη με την Σοφία Κόκκαλη.

Η Νίκη είναι μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στον πολιτικό αγώνα. Ο γιος της Λευτέρης νιώθει παραμελημένος επειδή εκείνη είχε λάθος προτεραιότητες. Αντιμέτωποι η μία με το παρελθόν και ο άλλος με το μέλλον, είναι έτοιμοι να κόψουν το νήμα που τους κρατά δεμένους μεταξύ τους.

Βραβείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ερμηνεία της Σοφίας Κόκκαλη.

Στάσου Πλάι Μου – Μega, 01.40

Αμερικανική ταινία του Ρομπ Ράινερ, με τους Γουίλ Γουίτον, Ρίβερ Φίνιξ, Κόρεϊ Φέλντμαν.

Το Στάσου Πλάι Μου (αγγλικά: Stand by Me) είναι αμερικανική δραματική περιπέτεια παραγωγής 1986 σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα The Body του Στίβεν Κινγκ και ο τίτλος προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του Μπεν Ε. Κινγκ, που ακούγεται στους τίτλους τέλους.

Το 1959 στην πόλη Καστλ Ροκ του Όρεγκον, ο μικρός Γκόρντι είναι ένα ήσυχο, λάτρης των βιβλίων παιδί που του αρέσει να λέει και να γράφει ιστορίες. Ο πατέρας του δεν του δίνει και πολύ σημασία, ειδικά μετά το θάνατο του μεγαλύτερού του αδερφού, Ντάνι, σε τροχαίο. Ο Ντάνι έδινε μεγαλύτερη προσοχή στον Γκόρντι, απ’ ό,τι οι γονείς του. Ο Γκόρντι περνάει το χρόνο του με τρεις φίλους. Τον Κρις Τσέιμπερς, ο οποίος κατάγεται από οικογένεια με εγκληματίες και αλκοολικούς, τον Τέντι Ντουσάμπ, ένα εκεντρικό αγόρι και ο Βερν Τέσιο, ένα λίγο υπέρβαρο παιδί που τρομάζει εύκολα και γι’ αυτό γίνεται συχνά στόχος κοροϊδίας. Οι τέσσερις μαθαίνουν ότι βρέθηκε το πτώμα ενός αγοριού, το οποίο πάτησε ένα τραίνο. Πιστεύουν ότι είναι ο αγνοούμενος Ρέι Μπρόουερ. Τότε αποφασίζουν να βρουν το πτώμα ψάχνοντας μέσα στο δάσος και ξεκινάνε έτσι μια διήμερη εκδρομή.

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων – ΕΡΤFLIX (Διαθέσιμη έως 20/10/2021)

Μια ανατρεπτική πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρα του 1983 και, την ίδια στιγμή, μια παρωδία τρόμου. Ο ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος, κάτι ανάμεσα σε Φρανκενστάιν και κόμη Δράκουλα, κατοικεί στα Εξάρχεια και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η πρόθεσή του να ιδρύσει ένα ροκ συγκρότημα, το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών, αποφέρει ένα ιδιότυπο σύνολο με έντονα στοιχεία ελληνικής λαϊκής μουσικής. Ωστόσο, οι νεκροί ενός νεκροταφείου επαναστατούν και αποφασίζουν να διοργανώσουν μια μεγάλη, δημόσια συναυλία. Μουσική από τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και τον Τζίμη Πανούση σε ρόλο αρχηγού της μπάντας.
Παραγωγή: Ελλάδα, 1983

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός
Σενάριο: Τζίμης Πανούσης, Νίκος Ζερβός, Βαγγέλης Κοτρώνης, Λίλη Πανούση
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Τζίμης Πανούσης, Βαγγέλης Κοτρώνης, Ισαβέλλα Μουράκη, Τζόνι Βαβούρας, Θέκλα Τσελεπή, Σάκης Μπουλάς, Μαρία Τσακαλίδου, Νικόλας Άσιμος, Δημήτρης Πουλικάκος, Αντώνης Καφετζόπουλος

Η ταινία ψηφιοποιήθηκε σε ανάλυση High-Definition σε ασπρόμαυρη βερσιόν μετά από επιθυμία του ίδιου του σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού, ο οποίος ήθελε εξαρχής να γυριστεί σε αυτήν τη μορφή.