Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Σάββατο, ξεχωρίζουν «Η Εποχή των Παγετώνων 2» για τους μικρούς μας φίλους, ένα συνταρακτικό δράμα γεμάτο ηθικά σταυροδρόμια που εντυπωσίασε στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών κι ένα ιταλικό δράμα  γεμάτο σασπένς.

Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη, Star – 21.00

Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνα

Ο τίγρης Ντιέγκο, ο βραδύποδας Σιντ και ο Μάνι, το μαμούθ, παρέα με την Έλλη, ένα μαμούθ που νομίζει ότι είναι μαρσιποφόρο πόσουμ, αναζητούν ασφαλές μέρος εξαιτίας του λιωσίματος των πάγων που απειλεί να κατακλύσει με νερό την περιοχή τους.

Το Τέλειο Χτύπημα, ΣΚΑΙ – 00.30

Σκηνοθεσία: Τζιουζέπε Τορνατόρε με τους Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Σίλβια Χεκς

Ads

Ο διάσημος εκτιμητής τέχνης Βέρτζιλ Όλντμαν δεν έχει κανέναν στη ζωή του πέρα από υπηρέτες και σερβιτόρους. Επιπλέον, δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια του, μη αντέχοντας να έρχεται σε επαφή με πράγματα που δεν είναι δικά του. Όταν μια γυναίκα που πάσχει από μια βαριά μορφή αγοραφοβίας τού ζητά επίμονα να εκτιμήσει την κινητή της περιουσία, κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στην κανονισμένη με ακρίβεια δευτερολέπτου ζωή του.

Χρησιμοποιώντας μια σειρά από σεναριακά ευρήματα για να υπογραμμίσει τα λεπτά όρια ανάμεσα στο αυθεντικό και το πλαστό στην τέχνη και κατ’ επέκταση στη ζωή, ο Τορνατόρε θα χτίσει με δεξιοτεχνία το γεμάτο σασπένς σκηνικό του, αυτήν τη φορά με την πολύτιμη βοήθεια του εξαιρετικού Τζέφρι Ρας, του φωτογράφου Φάμπιο Ζαμαριόν και του αγέραστου «Maestro» Ένιο Μορικόνε. Τελικά όμως ο Ιταλός δεξιοτέχνης θα παγιδευτεί σε αυτό το αδιάκοπο παιχνίδι γνησιότητας που ο ίδιος έχει φτιάξει, με την κατασκευή του να παραπέμπει αρκετές φορές σε εμπνευσμένο κινηματογραφικό «ευφυολόγημα» παρά σε αυθεντικό θρίλερ.

Ιστορίες μιας Νύχτας – Cinobo

Σκηνοθέτης: Στέφαν Κομαντάρεφ με τους Βασίλ Βασίλεφ-Ζουέκα, Ιβάν Μπαρνέφ, Ασέν Μπλατέτσκι, Ιρίνι Ζαμπόνας

Ο Βούλγαρος auteur Στέφαν Κομαντάρεφ πλέκει ένα συνταρακτικό δράμα γεμάτο ηθικά σταυροδρόμια που εντυπωσίασε στο Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών- ένα εντυπωσιακό πορτρέτο της βουλγάρικης κοινωνίας κι ένα κοινωνικό φιλμ που εντοπίζει τον ουμανισμό στις πιο σκοτεινές γωνίες.

Σε συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά. Όμως ο ίδιος θέλει να παραμείνει ένας έντιμος άνθρωπος. Το συμβούλιο δεοντολογίας που εξέτασε την καταγγελία του, δεν δείχνει να συμμερίζεται την εντιμότητά του και ζητά επίσης το δικό του μερίδιο στη δωροδοκία. Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το συμβάν αυτό προκαλεί μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με το πώς η απελπισία έχει καταβάλει την κοινωνία. Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα, κάθε διαδρομή με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός, μια νέα κατεύθυνση.