To tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου

Ο Σημαδεμένος – Star, 23:15

Αμερικάνικη, 1983
Σκηνοθεσία: Μπρ.ντε Πάλμα
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Μισέλ Πφάιφερ

Ads

Ο Σημαδεμένος (αγγλ.Scarface) είναι Αμερικανική ταινία του 1983 με σκηνοθέτη τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, σεναριογράφο τον Όλιβερ Στόουν και παραγωγό τον Μάρτιν Μπρέγκμαν και πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο ως Τόνυ Μοντάνα. Πρόκειται για προσαρμοσμένο ριμέικ της τανίας Σκάρφεϊς (σε ελληνική απόδοση ο Σημαδεμένος), και διηγείται την ιστορία ενός Κουβανού πρόσφυγα που φτάνει το 1980 στο Μαϊάμι και γίνεται βαρώνος στο καρτέλ ναρκωτικών στη ραγδαία αύξηση της χρήσης κοκαΐνης στη δεκαετία του ’80. Η ταινία είναι αφιερωμένη στους Χάουαρντ Χοκς και Μπεν Χεκτ, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο αντίστοιχα της πρώτης ταινίας.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη την 1η Δεκεμβρίου 1983 και κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου 1983 από την Universal Pictures. Η ταινία απέσπασε 45 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office και 66 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η αρχικές κριτικές ήταν αρνητικές λόγω της υπερβολικής βίας, της βωμολοχίας και της παραστατικής χρήσης ναρκωτικών. Ορισμένοι Κουβανοί ομογενείς στο Μαϊάμι αντιτάχθηκαν στην απεικόνιση των Κουβανών στην ταινία ως εγκληματίες και διακινητές ναρκωτικών. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι κριτικοί την επανεκτίμησαν και τώρα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες γκανγκστερικές ταινίες που έγιναν ποτέ.

Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά – ΕΡΤ2, 01:00

Δράμα, συμπαραγωγής Ελλάδας-Τσεχίας 2013.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Ελίνα Ψύκου
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Σουξές, Θεοδώρα Τζήμου, Σύλλας Τζουμέρκας, Λένα Γιάκα, Βασίλης Δημητρούλιας

Ο Αντώνης φτάνει σ’ ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα. Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό και ο Αντώνης τριγυρνάει μόνος του. Μοιάζει να έχει όλο τον χρόνο με το μέρος του. Ώσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά.

Μαντέλα: Ο δρόμος προς την ελευθερία – ERTFLIX

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Τσάντγουικ
Πρωταγωνιστούν: Ίντρις Έλμπα, Ναόμι Χάρις, Τόνι Γκόργκε, Ριάντ Μόσα

Η θρυλική ζωή του Νέλσον Μαντέλα, ενός απλού ανθρώπου που παρά τις προκλήσεις ζωής θριάμβευσε και καθιερώθηκε ως πρότυπο της σύγχρονης εποχής. Ικανός πολιτικός, με σπάνια ευφυΐα, ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να επιτύχει την ειρήνη σε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και είναι πλέον ανεξίτηλα γραμμένος στην Ιστορία ως ο σπουδαιότερος ειρηνιστής και ανθρωπιστής της εποχής του.