Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads
  • Νυχτερινός Ανταποκριτής – ERTFLIX

2014

Ο «Νυχτερινός Ανταποκριτής» είναι ένα δυνατό θρίλερ με φόντο το νυχτερινό υπόκοσμο του Λος Άντζελες. Ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστεί ως ο Λου Μπλουμ, ένας φιλόδοξος νέος που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά και ανακαλύπτει τον αδυσώπητο κόσμο του εγκληματολογικού ρεπορτάζ.

Θα γνωρίσει μια ομάδα από κινηματογραφικά συνεργεία που τραβούν πλάνα από τρακαρίσματα, φωτιές, φόνους και άλλες καταστροφές, και θα αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην επικίνδυνη πραγματικότητα του nightcrawling, όπου η κάθε αστυνομική σειρήνα ισοδυναμεί με μια πιθανή αποκλειστικότητα και τα θύματα μετριούνται με δολάρια και δημοσιότητα.

Ads

Με τη βοήθεια της Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μια παλαίμαχο των δελτίων ειδήσεων, ο Λου θα γίνει πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας, θολώνοντας το όριο μεταξύ παρατηρητή και συμμετέχοντα.

Ο «Νυχτερινός Ανταποκριτής» διεκδίκησε το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου το 2015 για τον Νταν Γκιλρόι, ενώ ο Τζέικ Τζίλενχαλ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Σκηνοθεσία: Dan Gilroy
Παίζουν: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton, Riz Ahmed

  • Smoke and Mirrors – ERTFLIX

2016

Φρανσίσκο Παέσα – πρώην μυστικός πράκτορας της Ισπανικής Κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων, της ETA – παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα. Όταν τελικά θα επιστρέψει, το κοφτερό μυαλό του Παέσα θα οργανώσει την εκδίκησή του, με στόχο να αρπάξει τα λεφτά και να ξεγελάσει μια ολόκληρη χώρα, σε μια ευφυή και περίπλοκη επιχείρηση, αντάξια του καλύτερου ταχυδακτυλουργού.

Από τη βραβευμένη ομάδα της ταινίας «Το Μικρό Νησί01» («La Isla Minima») που ενθουσίασε το ελληνικό κοινό το καλοκαίρι του 2015, έρχεται ένα εξίσου καλογυρισμένο θρίλερ από έναν σκηνοθέτη που ξέρει να χειρίζεται απόλυτα τη γλώσσα και το ρυθμό ενός θρίλερ και να δημιουργεί μοναδική ένταση ανάμεσα στους χαρακτήρες του. Η ταινία βραβεύθηκε με δύο Γκόγια – Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερου Νέου Ηθοποιού για τον Κάρλος Σάντος.

Σκηνοθεσία: Alberto Rodríguez
Παίζουν: Eduard Fernández, Jose Coronado, Carlos Santos, Marta Etura

  • THE LAUNDROMAT – Netflix

2019

Όταν οι ειδυλλιακές διακοπές της παίρνουν μια αδιανόητη στροφή, η Έλεν Μάρτιν (Meryl Streep) αρχίζει να ερευνά ένα πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, για να βρεθεί σε αποκάλυψη αμφισβητήσιμων συναλλαγών που μπορούν να συνδεθούν με μια νομική εταιρεία του Παναμά και το έννομο συμφέρον της να βοηθήσει τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να κάνουν μεγαλύτερες περιουσίες.

Οι ιδρυτικοί συνεργάτες Jürgen Mossack (Gary Oldman) και Ramón Fonseca (Antonio Banderas) είναι ειδικοί στους παραπλανητικούς τρόπους που οι εταιρείες και οι υπεράκτιοι λογαριασμοί βοηθούν τους πλούσιους και τους ισχυρούς να ευημερούν. Φαίνεται οτι η αποκάλυψη της Έλεν υπαινίσσεται τη φοροδιαφυγή, τη δωροδοκία και άλλες παράνομε πράξεις που οι υπερ-πλούσιοι εφαρμόζουν για να υποστηρίξουν το διεφθαρμένο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία των Εγγράφων του Παναμά, μιας διαρροής εκατομμυρίων εγγράφων από τον πάροχο εταιρικών υπηρεσιών του Παναμά Mossack Fonseca το 2016.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κρόμγουελ
Παίζουν: Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas

  • Ληστεία στην Αθήνα, (22:00 – Κανάλι της Βουλής)

1969

Ένας νεαρός, ο Ντίνος Καμπάκης (Ανέστης Βλάχος) εργάζεται ως υπάλληλος στο κτηματομεσιτικό γραφείο του Θωμά Χρηστίδη (Δήμος Σταρένιος). Όταν ένας πελάτης πληρώνει το γραφείο σε λίρες για μια αγορά οικοπέδου, ο Ντίνος αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να πιάσει την καλή.

Μαζί με τον μικρό αδερφό του, τον Σταύρο (Γιώργος Καλατζής) που είναι πλασιέ βιβλίων και τον φίλο τους τον Μιχάλη (Χρήστος Τσάγκας, οδηγός λαθραίου ταξί) αποφασίζουν να προετοιμάσουν και να υλοποιήσουν τη διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου του Χρηστίδη.

Το σχέδιο εκτελείται με απόλυτη επιτυχία και πλέον η αστυνομία με επικεφαλής τον αστυνόμο Μανέτα (Θόδωρος Έξαρχος) αναζητά τα κλοπιμαία και φυσικά υποπτεύεται τον Ντίνο. Όλα πάνε καλά μέχρι τη στιγμή που ο Σταύρος παίρνει κάποια χρήματα από τα κλεμμένα για να πάει με μια πόρνη (Χριστίνα Πρόκου).
Η αστυνομία που τον παρακολουθεί (Δημήτρης Ιωακειμίδης) τον συλλαμβάνει και τον ανακρίνει, αλλά ο Σταύρος προσπαθώντας στον πανικό του να διαφύγει πέφτει από τον όροφο και σκοτώνεται.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και τον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας Oμόνοιας καθώς και στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Ήταν κατεξοχήν ρεαλιστικοί χώροι που με μικρές παρεμβάσεις έδωσαν το ρεαλιστικό αποτέλεσμα που επιθυμούσε ο σκηνοθέτης.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σερντάρης
Παίζουν: Ανέστης Βλάχος, Χρήστος Τσάγκας, Γιώργος Καλατζής

  • Τέλος Διαδρομής, (22:00 – ΕΡΤ2)

2015

Πρόκειται για την ιστορία της πενθήμερης συνέντευξης που διενήργησε ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι στον βραβευμένο μυθιστοριογράφο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας.

12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (DFW) βρέθηκε κρεμασμένος. Ήταν 46 ετών, αλλά είχε προλάβει να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, από την ηλικία των 30 ετών.

Όταν ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι, έσπευσε να τον συναντήσει σε μια περιοδεία του για τις ανάγκες μιας μακροσκελούς συνέντευξης, πίστευε ότι είχε στα χέρια του δημοσιογραφικό λαβράκι.

Καθώς οι μέρες περνούν, μια περίεργη και έντονη σχέση αρχίζει να δημιουργείται ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα. Οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν πειράγματα, γελούν και αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους – χωρίς ποτέ να προδίδουν κατά πόσο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, παρέμειναν για πάντα στο ντουλάπι του Λίπσκι. Οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.

Αυτό που ακολούθησε της συνάντησης των εκ διαμέτρου αντίθετων αντρών ήταν μια απρόσμενη φιλία. Κι ας μην έμελλε ποτέ τελικά να δημοσιευτεί η συνέντευξη στο διάσημο περιοδικό. Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Λίπσκι, με αφορμή την αξέχαστη αυτή συνάντηση, που συνέγραψε μετά την αυτοκτονία του Γουάλας, το 2008.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Πόνσολντ
Παίζουν: Τζέισον Σίγκελ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Άννα Κλαμσκυ