Tο tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν μία γαλλική κωμωδία, το σκοτεινό και ατμοσφαιρικό comic movie «Sin City», το «Ακίνητο Ποτάμι» και το κλασικό «Απόδραση από το Αλκατράζ».

Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου (Le Grand Bain / Sink or Swim) – ΕΡΤ, 22:00

Σκηνοθεσία: Ζιλ Λελούς
Με τους: Ματιέ Αμαλρίκ, Γκιγιόμ Κανέ, Μπενουά Πελβούλρντ, Βιρζινί Εφιρά, Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ

Ads

Μια παρέα πενηντάρηδων στα πρόθυρα ηλικιακής κρίσης αποφασίζουν να οργανώσουν μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Αμαρτωλή Πόλη (Sin City) – OPEN, 23:30

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, Φρανκ Μίλερ
Με τους: Μπρους Γουίλις, Μίκι Ρουρκ, Κλάιβ ‘Οουεν, Τζέσικα Άλμπα, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Ροζάριο Ντόσον, Μπρίτανι Μέρφι

Τρεις ιστορίες με φόντο την Αμαρτωλή Πόλη, που συμπλέκονται στην πορεία της δράσης: ένας αδιάφθορος μπάτσος προσπαθεί να σώσει μια 11χρονη από τις σαδιστικές ορέξεις του γιου ενός γερουσιαστή. Ο πανάσχημος Μαρβ κατηγορείται για το φόνο μιας πόρνης, ενώ αναζητά να εκδικηθεί τον πραγματικό δολοφόνο της. Τέλος ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ γίνεται ο φύλακας άγγελος των κοριτσιών της νύχτας. Πιστή απόδοση μιας graphic novel του Φρανκ Μίλερ. Ο Ταραντίνο ως special guest director σκηνοθέτησε μια σεκάνς.

Ακίνητο Ποτάμι – Cinobo

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής
Με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Αντρέα Κωνσταντίνου, Ίντρα Μπουρκόφσκα, Ίβαρς Πούγκα

Η Άννα και ο Πέτρος είναι ένα ζευγάρι Ελλήνων που μετακομίζει σε μια κωμόπολη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του τελευταίου. Κι ενώ αυτές μπαίνουν σε κρίσιμη φάση, η Άννα διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος χωρίς οι δυο τους να έχουν τον τελευταίο καιρό ολοκληρωμένες σχέσεις.

Απόδραση από το Αλκατράζ (Escape from Alcatraz) – Netflix

Σκηνοθεσία: Ντον Σίγκελ
Με τους: Μπρετ Χάλσει, Κλιντ ‘Ιστγουντ, Πάτρικ Γκούχαν

Η ταινία αφηγείται με συναρπαστικό τρόπο τη μοναδική απόδραση που έγινε στις φυλακές του Αλκατράζ, δίχως όμως να αποφεύγει την καταγγελία των σωφρονιστικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στις αμερικάνικες φυλακές.