Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Δευτέρα, ξεχωρίζουν μία κομεντί από την Γαλλία, ένα ιδιαίτερο γουέστερν, ο «Πεταλούδας» και αριστουργηματικό animation του Μιγιαζάκι.

Ο Ιδιωτικός Βίος του Μάξουελ Σιμ (La Vie Très Privée de Monsieur Sim) – ΕΡΤ2, 22:00

Σκηνοθεσία: Μισέλ Λεκλέρ
Με τους: Ζαν-Πιέρ Μπακρί, Βαλέρια Γκολίνο, Ματιέ Αμαλρίκ

Ads

Χωρισμένος από τη γυναίκα του, χωρίς φίλους και αποξενωμένος από τον πατέρα και την κόρη του, ο κ. Σιμ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον στη ζωή του. Μέχρι που δέχεται μια επαγγελματική πρόταση ως πλασιέ οδοντόβουρτσας και ξεκινά ένα μακρύ οδικό ταξίδι στη γαλλική επαρχία.

Πορεία Δυτικά (Slow West) – OPEN, 23:30
 
Σκηνοθεσία: Τζον Μακλίν
Με τους: Κόντι Σμιτ – ΜακΦι, Μάικλ Φασμπέντερ, Μπεν Μέντελσον

Ένας πρώην παράνομος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει έναν νεαρό Σκοτσέζο, ο οποίος διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του.

Ο Πεταλούδας (Papillon) – ERTFLIX

Σκηνοθεσία: Φρανκλιν Σάφνερ
Με τους: Στιβ Μακ Κουίv, Ντάστιν Χόφμαν, Βίκτορ Τζόρι

Ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων βρίσκεται αδίκως σε μια απάνθρωπη φυλακή της Γαλλικής Γουινέας. Από εκεί θα προσπαθήσει να δραπετεύσει με τη βοήθεια του συγκρατούμενού του Λουί Ντεγκά.

Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων (Spirited Away) – Netflix

Σκηνοθεσία: Χαγιάο Μιγιαζάκι

Η 10χρονη Τσιχίρο αιχμαλωτίζεται μέσα σε μια πόλη-φάντασμα, όπου οι γονείς της έχουν γίνει γουρούνια. Για να τους σώσει, πρέπει να δουλέψει σκληρά σε μια λουτρόπολη για θεούς και δαίμονες, που διευθύνει η μάγισσα Γιουμπάμπα και να περάσει με επιτυχία μια σειρά από δοκιμασίες.