Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Κυριακή, ξεχωρίζουν το «Εχθρός προ των Πυλών», μία δραματική ταινία για τον Χουντίνι, πολεμικός Σπίλμπεργκ και αριστουργηματικό anime.

Εχθρός προ των Πυλών (Enemy At the Gates) – ΣΚΑΪ, 21:00

Σκηνοθεσία: Ζαν-Ζακ Ανό
Με τους: Τζουντ Λο, Τζόζεφ Φάινς, Ρέιτσελ Γουάιζ, Εντ Χάρις

Ads

Στη διάρκεια της μάχης του Στάλινγκραντ, ένας βοσκός από τα Ουράλια γίνεται θρύλος ως ελεύθερος σκοπευτής. Οι Γερμανοί στέλνουν έναν άριστο σκοπευτή, τον ταγματάρχη Κένινγκ, για να τον παγιδέψει και να τον εξοντώσει. Έτσι ξεκινά ένας προσωπικός πόλεμος μέσα στα ερείπια της πόλης, ενώ γύρω μαίνεται η πιο φονική μάχη του Β~ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αψηφώντας το Θάνατο (Death Defying Acts) – OPEN, 22:15

Σκηνοθεσία: Γκίλιαν Άρμστρονγκ
Με τους: Γκάι Πιρς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Τίμοθι Σπολ, Σάορσι Ρόναν

Στο Εδιμβούργο του 1926 ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι θα γνωρίσει την 11χρονη Μπέντζι και τη γοητευτική μητέρα της Μαίρη, την οποία θα ερωτευτεί. Εκείνη όμως έχει σχεδιάσει ένα κόλπο για να του αποσπάσει 10.000 δολάρια.

Το Άλογο του Πολέμου (War Horse) – 23:40

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Με τους: Πίτερ Μάλαν, Έμιλι Γουάτσον, Νιλς Άρεστρουπ, Τζέρεμι Ιρβάιν, Τομ Χίντλεστον

Ο νεαρός Άλμπερτ εκπαιδεύει το καινούργιο, ατίθασο άλογο του πατέρα του, τον Τζόι, αλλά εκείνος, καταχρεωμένος, το πουλάει στο στρατό όταν αρχίζει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Με τα χρόνια ο Τζόι αλλάζει χέρια και στρατόπεδα, αλλά ο Άλμπερτ δεν παύει να τον αναζητά.

Το Κινούμενο Κάστρο (Howl’s Moving Castle / Hauru No Ugoku Shiro) – NETFLIX

Σκηνοθεσία: Χαγιάο Μιγιαζάκι

Σε μια φανταστική χώρα της Ευρώπης κάπου στις αρχές του 20ού αιώνα, η 18χρονη Σόφι, έχοντας μεταμορφωθεί σε γριούλα εξαιτίας της κατάρας μιας μάγισσας, βρίσκει καταφύγιο στο κινούμενο κάστρο του νεαρού μάγου Χάουλ, τον οποίο και βοηθά σε πλείστες δοκιμασίες, παρέα με ένα μαγεμένο σκιάχτρο, τον δαίμονα Κάλσιφερ που κινεί το κάστρο και το νεαρό βοηθό του Χάουλ.