Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Σάββατο, ξεχωρίζουν ένα animation της Pixars, η συνεργασία του Ίθαν Χοκ με τον Πολ Σρέιντερ, μία αριστουργηματική δραματική ταινία του Τουρκικού σινεμά και το στυλιζαρισμένο και αλληγορικό «Νυκτόβια Πλάσματα».

Ο Καλόσαυρος (The Good Dinosaur) – STAR, 21:00

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Σον

Ο Άρλο, ένας μικρός Απατόσαυρος που έχει χαθεί στην άγρια φύση, κάνει μια απρόβλεπτη φιλία με μικρό αγόρι, το οποίο θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στην οικογένειά του.

Ακρότητες (First Reformed) – Ertflix

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Σρέιντερ με τους Ίθαν Χοκ, Αμάντα Σέιφριντ, Φίλιπ Έτινγκερ

Ads

Η ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου το 2019.

Πρώην στρατιωτικός και νυν ιερέας μιας επαρχιακής κωμόπολης, ο Τόλερ βασανίζεται από ενοχές και βαθιά θλίψη για το θάνατο του γιου του. Μέσω της νεαρής εγκύου Μέρι, θα γνωρίσει τον σύζυγό της Μάικλ, έναν οικολόγο ακτιβιστή με αυτοκτονικές τάσεις.

Χειμερία Νάρκη (Winter Sleep) – Cinobo

Τούρκικη ταινία, σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν με τους Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Μελίσα Σοζέν, Ντεμέτ Ακμπάγκ

Η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα και το Βραβείο των κριτικών στο Φεστιβάλ Καννών το 2014.

Πρώην ηθοποιός και εύπορος κληρονόμος, ο Αϊντίν ζει με τη νεαρή σύζυγό του και την πρόσφατα διαζευγμένη αδελφή του, διευθύνοντας έναν κομψό ξενώνα στην Καππαδοκία. Όταν ένα μικρό αγόρι ρίξει μια πέτρα στο παράθυρο του τζιπ του, μια σειρά γεγονότων θα τον φέρουν αντιμέτωπο με την αληθινή ζωή και τους ανθρώπους της.

Νυκτόβια Πλάσματα ( Nocturnal Animals) – Netflix

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τομ Φορντ με τους Έιμι Άνταμς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Μάικλ Σάνον, Άαρον Τέιλορ – Τζόνσον

Η Σούζαν είναι μια ευκατάστατη, αλλά παγιδευμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο επιμελήτρια εκθέσεων ζωγραφικής, η οποία λαμβάνει το αδημοσίευτο μυθιστόρημα του πρώην άντρα της που έχει να δει χρόνια. Διαβάζοντάς το, αρχίζει να παρασύρεται σε έναν απειλητικό μα γοητευτικό εφιάλτη.