Γαλλικό ψυχολογικό δράμα  του Αρνό Ντεπλεσάν, με τους Μαριόν Κοτιγιάρ, ντοκιμαντέρ που καταγράφει τη ζωή ενός Ινουίτ Εσκιμώου κι ένα αριστουργηματικό θρίλερ βασισμένο σε διήγημα του Μουρακάμι, περιλαμβάνουν οι τηλεοπτικές προτάσεις της ημέρας.

Ads

Τα Φαντάσματα του Ισμαήλ – ΕΡΤ2, 22.00

Γαλλικό ψυχολογικό δράμα  του Αρνό Ντεπλεσάν, με τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματιέ Αμαλρίκ, Σαρλότ Γκενσμπούρ.

Ένας σκηνοθέτης, που βρίσκεται εν μέσω της παραγωγής της νέας του ταινίας, βλέπει τη ζωή του να αναστατώνεται όταν η εδώ και χρόνια εξαφανισμένη γυναίκα του, την όποια όλοι θεωρούσαν νεκρή, επιστρέφει αιφνίδια από το πουθενά.

Ο Νανούκ του Βορρά – Boυλή, 00.00

Αμερικανο-γαλλική ταινία του Ρόμπερτ Φλάχερτι.

Ένας χρόνος στη ζωή του Νανούκ, ενός Ινουίτ Εσκιμώου, και της οικογένειάς του, που ζουν στον Αρκτικό Κύκλο. Ανταλλαγές, κυνήγι, ψάρεμα και μετακινήσεις μιας ομάδας που δεν την έχει αγγίξει καθόλου η βιομηχανική ανάπτυξη.

Ads

Ο Νανούκ του Βορρά (1922) του Ρόμπερτ Φλάερτι και ο ρόλος του στη διαμόρφωση του ντοκιμαντέρ και του εθνογραφικού κινηματογράφου και το γύρισε από θαυμασμό για «τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους που είχε γνωρίσει ποτέ».

Ο Flaherty ήταν ο πρώτος που παρατήρησε και κατέγραψε κινηματογραφικά την ανθρώπινη κατάσταση και τη ζωή μιας κοινότητας στο ιδιαίτερο της περιβάλλον. Μην γνωρίζοντας το έργο και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε την ίδια περίοδο ο Malinowski -ο οποίος μετά από μακρά επιτόπια έρευνα στα νησιά Trobriand, στην Μελανησία, καθιέρωσε τη συμμετοχική παρατήρηση ως την ειδοποιό μέθοδο της επιστημονικής προσέγγισης της κοινωνικής ανθρωπολογίας, ο Flaherty κατέφυγε στη χρήση της συμμετοχικής παρατήρησης για να πραγματοποιήσει τον Νανούκ τον Βορρά.

Το Παιχνίδι με τη Φωτιά – ERTFLIX

Πρωταγωνιστούν

Στίβεν Γέουν, Αχ-Ιν Γιου, Γιονγκ-Σέο Γιουν

Σκηνοθεσία

Λι Τσανγκ Ντογκ

Βασισμένο σε διήγημα του Μουρακάμι, ένα αριστουργηματικό θρίλερ, που θριάμβευσε στις Κάννες πριν σαρώσει τον κόσμο.

Ένας από τους κορυφαίους Ασιάτες δημιουργούς (Λι Τσανγκ Ντογκ) εμπνέεται από τον κορυφαίο διηγηματογράφο Χαρούκι Μουρακάμι και το έργο του, «Barn Burning», για να μας δώσει ένα αριστουργηματικό θρίλερ που εκθειάστηκε από κοινό και κριτικούς, στο Φεστιβάλ των Καννών. Στην υπόθεση που ξετυλίγεται με τρόπο ανατριχιαστικό, ο Γιόνγκσου είχε χάσει μόλις τη δουλειά του όταν συναντά τη Χάεμι, ένα κορίτσι που κάποτε έμενε στη γειτονιά του. Εκείνη του ζητά να προσέχει τη γάτα της όσο θα λείπει σε ταξίδι στην Αφρική. Με την επιστροφή της, συστήνει στο Γιόνγκσου ένα μυστηριώδη νεαρό άντρα με το όνομα Μπεν, που γνώρισε όσο έλειπε.