Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες.

Ads

Σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου το μενού των προτάσεων έχει δραματική ταινία (Η Αταλάντη), χαρακτηριστική της εποχής της μετάβασης από τον βουβό στον ομιλούντα κινηματογράφο, ένα βραβευμένο γουέστερν με βίαιο ρεαλισμό και μαύρο χιούμορ (Αδερφοί Σίστερς), μια απολαυστική περιπέτεια δράσης (American Made), μια πολυβραβευμένη ταινία για την κοινωνικά αποκλεισμένη Αμερική (Florida Project), την ελληνική «αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», αλλά και μια «κλασική» ταινία για τους λάτρεις του καλτ κινηματογράφου της δεκαετίας του ’80 (Κόμπρα).

Αταλάντη – 22:00 / Κανάλι της Βουλής
Σκηνοθεσία: Ζαν Βιγκό – Με τους: Μισέλ Σιμόν, Ντίτα Παρλό, Ζαν Νταστ, Ζιλ Μαργκαρίτις, Λουίς Λεφέβρ, Μορίς Ζιλ, Ραφαέλ Ντιλιζάν

Ο καπετάνιος της «Αταλάντης» ξεκινά με το ποταμόπλοιο το γαμήλιο ταξίδι του. Μαζί με τη γυναίκα του σαλπάρουν κι ένας μισότρελος γερο-ναύτης, ένας νεαρός μούτσος κι ένα τσούρμο γάτες.

Αδερφοί Σίστερς – 22:00 / ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Αντόν Κορμπέιν Με τους: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπρους Άλτμαν, Θέκλα Ρόιτεν, Βιολάντε Πλασίντο, Πάολο Μπονατσέλι

Ads

Στο Όρεγκον του 1851 δύο αδερφοί επαγγελματίες εκτελεστές αναλαμβάνουν να βρουν και να σκοτώσουν έναν χρυσοθήρα.

Κόμπρα – 22:00 / STAR
Σκηνοθεσία: Τζωρτζ Κοσμάτος Με τους: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπριγκίτε Νίλσεν, Ρένι Σαντόνι, Άντριου Ρόμπινσον, Μπράιαν Τόμσον, Λη Γκάρλιγκτον

Ενας αστυνόμος, που δεν χρησιμοποιεί «ορθόδοξες» μεθόδους για το κυνήγι των παρανόμων, έρχεται αντιμέτωπος μ’ έναν ψυχοπαθή δολοφόνο που έχει σκοτώσει 16 ανθρώπους δίχως η αστυνομία να μπορεί να τον συλλάβει.

American Made – NETFLIX
Σκηνοθεσία: Νταγκ Λίμαν Με τους: Τομ Κρουζ Ντόναλ Γκλίζον Σάρα Ράιτ

Το 1986 ο Μπάρι Σιλ αφηγείται την απίστευτα περιπετειώδη και διαπλεκόμενη τελευταία επταετία της ζωής του, όταν από πιλότος της TWA βρέθηκε να δουλεύει ως ιπτάμενος πληροφοριοδότης της CIA και ταυτόχρονα λαθρέμπορος ναρκωτικών για το καρτέλ του Μεντεγίν.

The Florida Project – COSMOTE TV

Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ / Με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο

Λίγο έξω από το Ορλάντο και δίπλα στην Ντίσνεϊλαντ, η 6χρονη Μούνι μεγαλώνει σε ένα μοτέλ μαζί με την άνεργη 22χρονη μητέρα της, η οποία δυσκολεύεται να πληρώσει το εβδομαδιαίο νοίκι.

Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά – ERTFLIX
Σκηνοθεσία:
Ελίνα Ψύκου Με τους: Μαρία Καλλιμάνη Θεοδώρα Τζήμου Χρήστο Στέργιογλου Γιώργος Σουξές Σύλλας Τζουμέρκας

Ο Αντώνης Παρασκευάς, διάσημος τηλεπαρουσιαστής, αποσύρεται μυστικά σε ένα έρημο ξενοδοχείο και απολαμβάνει τη μιντιακή φρενίτιδα γύρω από την εξαφάνισή του, προετοιμάζοντας τη θριαμβευτική επιστροφή του.