Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, ξεχωρίζει ο Ρίντλεϊ Σκοτ με τη φεμινιστική ταινία «Θέλμα και Λουίζ» αλλά και την ταινία του «American Gangster» που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, η βιογραφία της Μαργκερίτ Ντυράς, οι ασυναγώνιστοι «Πειρατές της Καραϊβικής» και ο εμβληματικός Spider-Man.

Θέλμα και Λουίζ – ΕΡΤ2, 22:00

1991, Δραματική

Η Θέλμα, καταπιεσμένη νοικοκυρά, και η Λουίζ, επαγγελματίας σερβιτόρα, αποφασίζουν να προσφέρουν στον εαυτό τους ένα γουικέντ απόδρασης, που όμως μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Ads

Η ταινία έγινε αμέσως μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, καταφέρνοντας να είναι μία από τις μεγαλύτερες σε εισπράξεις ταινίες του 1991 και έλαβε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας εκείνο του Πρωτότυπου Σεναρίου. Και οι δύο πρωταγωνίστριες ήταν υποψήφιες στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου αλλά έχασαν από την Τζόντι Φόστερ για το ρόλο της στην ταινία Η Σιωπή των Αμνών.

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ

Παίζουν: Τζίνα Ντέιβις, Σούζαν Σάραντον

American Gangster – ΑΝΤ1, 22:00

2007, Αστυνομική

Στη Νέα Υόρκη των αρχών της δεκαετίας του ’70 ο Φρανκ Λούκας στήνει τη δική του αυτοκρατορία του εγκλήματος, διακινώντας ηρωϊνη από την Άπω Ανατολή. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς, ένας αδιάφθορος αστυνομικός, αναλαμβάνει να σταματήσει τη δράση του.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και δύο για Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιετέλ Ετζιοφόρ, Τζος Μπρόλιν

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου – ALPHA, 22:30

2007, Περιπέτεια

Ο Μπαρμπαρόσα μαζί με την Ελίζαμπεθ και τον Γουίλ κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να ελευθερώσουν τον Τζακ Σπάροου από την παγίδα που του έστησε ο δυσοίωνος καπετάνιος Ντέιβι Τζόουνς. Αφού τα καταφέρουν, συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους με όλους τους αρχιπειρατές του κόσμου προκειμένου να ξεμπερδέψουν οριστικά με τους αιώνιους εχθρούς τους.

Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Τζέφρι Ρας

Spider-Man – ΑΝΤ1, 01:00

2002, Περιπέτεια

Μια γενετικά μεταλλαγμένη αράχνη τσιμπά τον τελειόφοιτο λυκείου Πίτερ Πάρκερ, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και να γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Σκηνοθεσία: Σαμ Ράιμι

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Γουίλεμ Νταφόε, Κίρστεν Ντανστ, Κλιφ Ρόμπερτσον, Ρόζμαρι Χάρις, Τζέιμς Φράνκο

Μαργκερίτ Ντυράς: Η Οδύνη – ERTFLIX

2017, Βιογραφίες, Σινεφίλ

Διαθέσιμο έως Κυρ. 06.02

Όταν ανακαλύπτει δυο παλιά τετράδια σε ένα ξεχασμένο κουτί, η Μαργκερίτ Ντυράς θυμάται το παρελθόν της και τον ανυπόφορο πόνο του να περιμένεις. Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλ. Όταν η Γκεστάπο απαγάγει τον Ρομπέρ, η Μαργκερίτ μπαίνει σε έναν απελπισμένο αγώνα να τον φέρει πίσω. Ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, εξακολουθεί να τον περιμένει – δέσμια του βασανιστηρίου της απουσίας του και πέρα από κάθε ελπίδα.

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Φινκιέλ

Παίζουν: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπενζαμάν Μπιολέ