Βραβευμένο ελληνικό και ολλανδικό κινηματογράφο ή «Μια τρελή, τρελή οικογένεια» μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα στη μικρή οθόνη.

Ads

Κομμώσεις Ρόμι – Boυλή 15.30

Ολλανδο-γερμανική ταινία της Μίσα Καμπ, με τους Βίτα Χέιμεν, Μπέπι Μέλισεν, Γκουίντο Πόλεμανς.

Στο “Κομμώσεις Ρόμι”, τρεις γενιές γυναικών έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες του Αλτσχάιμερ. Όταν η ηλικιωμένη κομμώτρια Stine αποφασίζει να εξομολογηθεί την κατάστασή της στη δεκάχρονη εγγονή της Romy και όχι στην κόρη της Margot, μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.

Ads

Βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Μια Τρελή… Τρελή… Οικογένεια – Star, 21.00

Ελληνική ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, με τους Τζένη Καρέζη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου με ευτράπελα ανάμεσα στα μέλη μιας ανισόρροπης οικογένειας και εξαιρετικές ερμηνείες.

Η Μίκα (Τζένη Καρέζη) αναχωρεί για τη Βενετία δύο ημέρες πριν από τον γάμο της με το Μίκη (Δημήτρης Καλλιβωκάς). Εκεί, γνωρίζει και παντρεύεται τον Ανδρέα (Αλέκος Αλεξανδράκης), ο οποίος είχε πάει επίσης για διακοπές εκεί. Μόλις επιστρέφουν, η Μίκα ανακοινώνει στην οικογένειά της τον γάμο της. Όμως ο Ανδρέας συνηδειτοποιεί πως σχεδόν κανείς δεν νοιάζεται για κανέναν σε αυτή την οικογένεια, και ο καθένας δρα ανεξάρτητα και χωρίς όρια.

image

Τρέξε! – Αnt1, 23.00

Αμερικανική ταινία του Τζόρνταν Πιλ, με τους Κάθριν Κίνερ, Ντάνιελ Καλούγια, Άλισον Ουίλιαμς.

Η σάτιρα τρόμου του Τζόρνταν Πιλ που σάρωσε στο αμερικανικό box-office και άνοιξε τη συζήτηση για το αμερικανικό σινεμά στην μετά-Τραμπ εποχή. Οι κλασικοί κανόνες της ταινίας τρόμου, οι εκπλήξεις, τα απρόσμενα ξεσπάσματα βίας, συνδέονται με την οξυδερκή κωμωδία και πολιτικά σχόλια.

Ο Αφροαμερικανός Κρις συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του Ρόουζ σε ένα σαββατοκύριακο γνωριμίας με τους γονείς της, στο πατρικό τους σπίτι. Το ταξίδι αναψυχής δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εφιάλτη…

Ακίνητο Ποτάμι – ΕΡΤ 2, 00.15

Ελληνογαλική ταινία του Άγγελου Φραντζή, με τους Κάτια Γκουλιώνη, Αντρέα Κωνσταντίνου, Ίντρα Μπουρκόφσκα.

Η Άννα και ο Πέτρος είναι ένα ζευγάρι Ελλήνων που μετακομίζει σε μια κωμόπολη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του τελευταίου. Κι ενώ αυτές μπαίνουν σε κρίσιμη φάση, η Άννα διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος χωρίς οι δυο τους να έχουν τον τελευταίο καιρό ολοκληρωμένες σχέσεις.

Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.