Το Tvxs.gr σας παρουσιάζει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για ταινίες στη μικρή οθόνη. Σήμερα, Σάββατο, την τιμητική του έχει ο κορεάτικος κινηματογράφος, με το «Old Boy», δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι οι ενδιαφέρουσες επιλογές σταματούν εκεί.

Ads

Οld boy – Alpha, 23.20

Κορεατική ταινία, σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-Γουκ με τους: Τσόι Μιν Σικ, Γκανγκ Χίε-Τζουνγκ, Γιου Τζι-Ταέ.

image

Ads

Έχει χαρακτηριστεί ως  ένα ακραίο σαδιστικό φιλμ για λίγους κι έχει αποσπάσει το μέγα βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος απάγεται από αγνώστους και μένει φυλακισμένος επί 15 χρόνια, αγνοώντας την αιτία. Όταν ξαφνικά αποφυλακίζεται, αναζητά σε ημιπαράφρονα κατάσταση τους δεσμώτες του, όμως ο άγνωστος δήμιός του συνεχίζει να ελέγχει τη ζωή του, κάνοντάς τον μια μαριονέτα σ’ ένα μακιαβελικό σχέδιο εκδίκησης.

Περιπλάνηση ΕΡΤ 2, 23.45

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρ.Χριστοφής με τους: Μίμης Φωτόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Λευτέρης Βογιατζής, Πόπη Αλκουλή

image

Επτά πρόσωπα (ένας ποιητής που δεν εμφανίζεται ποτέ, ένας δικηγόρος, ένα παιδί, ένας γεροναυτικός, μια ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, ένας περιπλανόμενος παλιάτσος και μια γυναίκα που εργάζεται στο σιδηροδρομικό σταθμό) μας ξεναγούν στο πρόβλημα της ελληνικής διασποράς, δοσμένη μέσα στις καταστάσεις της ζωής και τους μύθους της. Ενα πολυσύνθετο έργο που ξάφνιασε τους πάντες, κυρίως γιατί προέρχονταν από έναν άγνωστο σκηνοθέτη, που δεν είχε κάνει ούτε μια ταινία μικρού μήκους στο παρελθόν.

Γούλβεριν, Σταρ 22.50

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ με τους: Χιου Τζάκμαν, Χιρογιούκι Σανάντα, Τάο Οκαμότο, Ρίλα Φουκουσίμα. Το σενάριο έγραψαν οι Κρίστοφερ Μακουάρι, Μαρκ Μπόμπακ και Σκοτ Φρανκ και είναι βασισμένο στο βιβλίο κόμικ Wolverine των Κρις Κλέρμοντ και Φρανκ Μίλερ.

image

Η νεαρή Γιαπωνέζα Γιούκιο προσκαλεί τον απομονωμένο στον Καναδά Λόγκαν στο Τόκιο, όπου ένας παλιός του γνώριμος πρόκειται να του κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Ο ετοιμοθάνατος μεγιστάνας Γιασίντα, τον οποίο είχε σώσει από την πυρηνική καταστροφή του Ναγκασάκι το ’45, του προσφέρει την πολυπόθητη θνητότητα. Όμως οι εξελίξεις στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα είναι απρόβλεπτες και ο Γουλβερίν θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει μια στρατιά από πρωτοπαλίκαρα της Γιακούζα, πολεμιστές νίντζα και το θανατηφόρο φιλί της Βάιπερ.