Το Tvxs.gr και η εταιρεία διανομής Weird Wave, σας προσκαλούν στην πρεμιέρα της ταινίας «Λουλούδια» (Loreak – 2014), σε σκηνοθεσία των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα. Πρόκειται για μία ανέλπιστα τρυφερή και ανθρώπινη ταινία, η οποία γράφει κινηματογραφική ιστορία, όντας το πρώτο φιλμ γυρισμένο στη βασκική γλώσσα που προτάθηκε από την Ισπανία για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διεκδικήστε μία από τις δέκα (10) διπλές προσκλήσεις και δείτε πρώτοι την ταινία, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στον Κινηματογράφο Άστορ.

Ads

Η καθημερινότητα της Άνε, μιας σαραντάχρονης γυναίκας παγιδευμένης σ’ έναν άχρωμο γάμο, ανατρέπεται απροσδόκητα όταν μια υπέροχη ανθοδέσμη παραδίδεται στην πόρτα του σπιτιού της. Προς μεγάλη της έκπληξη, τα λουλούδια θα συνεχίσουν να καταφτάνουν κάθε εβδομάδα, πάντοτε την ίδια ημέρα και ώρα, και πάντοτε ανώνυμα. Ποιος είναι ο αινιγματικός αποστολέας και τι θέλει άραγε από εκείνη;

image

Μερικά άνθη με μυστηριώδη προέλευση εισβάλλουν, επίσης απροειδοποίητα, στις ζωές της Τέρε και της νύφης της, Λούρδης, καθώς ένας άγνωστος αφήνει κάθε εβδομάδα μια ανθοδέσμη στη μνήμη ενός ανθρώπου σημαντικού γι’ αυτές, περιπλέκοντας την ήδη δύσκολη σχέση τους. Αυτή είναι η ιστορία τριών γυναικών που οι ζωές τους αλλάζουν καθοριστικά χάρη σε μερικά μπουκέτα λουλούδια. Λουλούδια που τις κάνουν να νιώθουν ότι μέσα τους ανθίζουν και πάλι συναισθήματα που είχαν ξεχάσει εδώ και καιρό…

Ads

image

Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την πρεμιέρα της ταινίας των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα, δέκα (10) διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα τον τίτλο της ταινίας: «Λουλούδια». Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 20:00, στον Κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή – Μετρό Πανεπιστήμιο).

image

Μπορεί άραγε ένα ανώνυμο δώρο από εφήμερα άνθη να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα αρχή; Με αυτό το απλό αλλά ταυτόχρονα πολυεπίπεδο σεναριακό εύρημα, το δίδυμο των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα διαπλέκει με απρόσμενο και σαγηνευτικό τρόπο τις συναισθηματικές διαδρομές των τριών ηρωίδων τους, δημιουργώντας μια ντελικάτη όσο και συγκινητική σπουδή πάνω στον έρωτα, τη μνήμη, την απώλεια και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες.

image

Πρόκειται για μία ανέλπιστα τρυφερή και ανθρώπινη ταινία, η οποία μάς έρχεται από την Ισπανία, γράφοντας κινηματογραφική ιστορία, καθώς τα «Λουλούδια» είναι το πρώτο φιλμ γυρισμένο στη βασκική γλώσσα που προτάθηκε ποτέ από την Ισπανία για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

image

«Αυτή είναι μια ταινία γεμάτη λουλούδια. Λουλούδια σε διαφορετικές περιστάσεις και, κατά συνέπεια, λουλούδια που αφηγούνται διαφορετικές ιστορίες αλλά που, στο τέλος, συγκλίνουν σε ένα και μοναδικό μήνυμα.» – Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα

Η ταινία κυκλοφορεί στις Κινηματογραφικές Αίθουσες της χώρας, από την Πέμπτη 3 Μαρτίου, σε διανομή της εταιρείας Weird Wave.