Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, επιστρέφει δυναμικά και για το 2015, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό αφιέρωμα στην εκπαίδευση. Η αρχή γίνεται αυτή την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Four letters Apart – Children in the Age of ADHD» (Four Letters Apart – Παιδιά με σύνδρομο Διαταραχής, Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας), σε σκηνοθεσία του Erlend E. Mo. Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, έχει εξασφαλίσει και προσφέρει δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του.

Ads

Πώς αντιμετωπίζεται το σύνδρομο υπερκινητικότητας στην εκπαίδευση σήμερα; Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε επί έναν ολόκληρο χρόνο τον εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης τριών υπερκινητικών παιδιών στη Δανία, σ’ ένα μοναδικό στον πλανήτη πρότυπο δημοτικό σχολείο.

Ο Μαρίνο, ο Μάρτιν και ο Βίκτωρ μετέχουν σ’ ένα ειδικό τμήμα στο σχολείο τους για παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Τα παιδιά παρουσιάζουν προβλήματα αυτοσυγκέντρωσης, επιθετικότητα και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Κάποια από τα συγκεκριμένα παιδιά στο τμήμα που έχουν διαγνωστεί με την πάθηση αυτή, λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, ενώ κάποια όχι. Μερικά όμως εμφανίζουν σοβαρές παρενέργειες.
image
Οι δάσκαλοι και οι γονείς των παιδιών αποφασίζουν να συμμετάσχουν σ’ ένα εξάμηνο πείραμα με μία εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση που επιδιώκει να βελτιώσει την κατάσταση των παιδιών χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Η ταινία καταγράφει την πορεία των παιδιών από την αρχή ως το τέλος, στο σχολείο και το σπίτι, σε καλές αλλά και δύσκολες ημέρες, μέσα από ήττες και θριάμβους…

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email και παρακαλούνται να έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις τους το αργότερο στις 19:45 από το Γαλλικό Ινστιτούτο.
image
Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Four letters Apart – Children in the Age of ADHD» (Four Letters Apart – Παιδιά με σύνδρομο Διαταραχής, Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας), σε σκηνοθεσία του Erlend E. Mo, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc. Η ταινία θα προβληθεί και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναός. Η ταινία προβάλλεται στα δανέζικα με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

Ads

Με αφορμή την προβολή, θα κληρωθούν επίσης παιχνίδια και εκπτωτικά κουπόνια από την ΑΝΕΜΗ και το Toys.gr, ενώ θα ακολουθήσει και συζήτηση με την ψυχολόγο Σοφία Γεωργουτσάκου, για το πως αντιμετωπίζεται το σύνδρομο υπερκινητικότητας στην ελληνική εκπαίδευση σήμερα. Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
image
«Four letters Apart – Children in the Age of ADHD»
Σκηνοθεσία: Erlend E. Mo

Δανία – 2013 / Διάρκεια: 87 λεπτά

 

Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.