Στις πρεμιέρες της εβδομάδας έχουμε, μεταξύ άλλων, το πολυαναμενόμενο Dune το Νενίς Βιλνέβ, την επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκότ και ένα ντοκιμαντέρ από την Ρουμανία.

Ads

Dune, Επιστημονικής Φαντασίας

Υπόθεση:
Ο νεαρός Πολ, διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, θα βρεθεί παγιδευμένος σε μια πολύπλοκη γαλαξιακή συνωμοσία με στόχο τον έλεγχο του αφιλόξενου πλανήτη Αράκις, από τον οποίο πηγάζει η πολυτιμότερη ουσία στο σύμπαν.

Σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ
Παίζουν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όσκαρ Άιζακ, Τζέισον Μομόα, Ζεντάγια

Η Τελευταία Μονομαχία, Δραματική

Υπόθεση:
Μετά την καταγγελία της συζύγου του ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Ζακ Λε Γκρι, ευνοούμενο του τοπικού άρχοντα, ο πρώην φίλος του Ζαν ντε Καρούζ φτάνει μέχρι το βασιλιά, απαιτώντας ικανοποίηση. Έτσι, στις 29 Δεκεμβρίου 1386, θα λάβει χώρα στο Παρίσι η τελευταία επίσημη μονομαχία μέχρι θανάτου επί γαλλικού εδάφους.

Ads

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Παίζουν:  Μπεν Άφλεκ, Άνταμ Ντράιβερ, Ματ Ντέιμον, Τζόντι Κόμερ

Κολέκτιβ, Ντοκιμαντέρ

Υπόθεση:
Το 2015, μια πυρκαγιά στο κλαμπ «Colectiv» στο Βουκουρέστι αφήνει πίσω της 27 νεκρούς και 180 τραυματίες. Σύντομα, οι περισσότεροι από τους τελευταίους αρχίζουν να πεθαίνουν στα νοσοκομεία από τραύματα που δεν θα έπρεπε να είναι θανατηφόρα. Μια γιατρός σπάει τη σιωπή και ένας αθλητικός δημοσιογράφος αποκαλύπτει μια τεράστια ιατρική απάτη που θα ρίξει την ίδια την κυβέρνηση.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Νανάου

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα, Δραματική

Υπόθεση:
Η Μαγκνταλένα αναζητεί το γιο της, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα του Μεξικού. Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό και στη δική του μητέρα. Οι πορείες τους θα διασταυρωθούν καθώς περιπλανιούνται στην έρημη παραμεθόριο.

Σκηνοθεσία: Φερνάντα Βαλαντέζ
Παίζουν: Χουάν Χεσούς Βαρέλα, Μερσέντες Χερνάντεζ, Δαβίδ Ιλέσκας

Κοντορίτο, Animation

Υπόθεση:
Ερωτευμένος με την όμορφη Γιαγίτα, ο ανέμελος Κοντορίτο έχει μπει στο μάτι της μητέρας της Τρεμεμπούντα. Όταν όμως εκείνη απάγεται από εξωγήινους, είναι ο μόνος που μπορεί να τη φέρει πίσω και να σώσει τον πλανήτη.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Ορέλ