Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο Άλαν Ρίκμαν, ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς Βρετανούς ηθοποιούς.  Ο Ρίκμαν έπασχε από καρκίνο.

Ads

Ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κινηματογραφικό κοινό έγινε από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε ταινίες όπως ο «Harry Poter» αλλά και το «Die Hard». Το «Die Hard» ήταν και η ταινία που του πρόσφερε παγκόσμια αναγνώριση.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του αναφέρει: «Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλαν Ρίκμαν πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 69 ετών έχοντας στο πλευρό του συγγενείς και φίλους».

Δημοφιλής σε πολλές γενιές ο Ρίκμαν είχε ανανεώσει τους οπαδούς του με το ρόλο του ως καθηγητής Σνέιπ στις ταινίες του «Harry Potter». Η ταινία που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό για πρώτη φορά ήταν η ταινία δράσης «Die Hard», όπου υποδύθηκε τον Χανς Γκράμπερ, τον μοχθηρό αντίπαλο του Μπρους Γουίλις. Ο Ρίκμαν είχε υποδυθεί και άλλες φορές με επιτυχία τον «κακό», όπως στο «Robin Hood: Prince of Thieves», αλλά και στο «Rasputin».

Ads

Είχε συμμετάσχει ακόμη σε ταινίες όπως στο «Truly, Madly, Deeply», στο «Love Actually», στο «Sense and Sensibility»,  στο «Michael Collins», στο «Dogma», στο «Sweeney Todd: The Demon Barber», στο «Awfully Big Adventure», αλλά και σε πολλές άλλες, κάποιες λιγότερο και κάποιες περισσότερο εμπορικές.

Ωστόσo, πέρα από τη μεγάλη οθόνη, ο Άλαν Ρίκμαν αναγνωρίστηκε ως ένα συναρπαστικός ταλέντο για τις ερμηνείες του στο θέατρο, το οποίο και δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ο Βρετανός ηθοποιός είχε και έντονη πολιτική και φιλανθρωπική δράση.

Εξάλλου ο ίδιος συνήθιζε να λέει πως «οι ηθοποιοί είναι παράγοντες αλλαγής». «Μια ταινία ένα κομμάτι του θεάτρου, ένα κομμάτι μουσικής ή ένα βιβλίο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», τόνιζε.