Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Απόψε Πέμπτη 17 Ιουνίου…

Εκτός Νόμου και Χρόνου – ΕΡΤ 2, 22.00

Ιρλανδική ταινία του Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα, με τους Μπρένταν Γκλίσον, Ντον Τσιντλ, Μαρκ Στρονγκ, Λίαμ Κάνινγκχαμ.

Ads

Κωμική περιπέτεια με στοιχεία γουέστερν και καλές κριτικές.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια απομονωμένη όσο και αφιλόξενη παραθαλάσσια ιρλανδική κωμόπολη, η οποία θα βρεθεί εντελώς αναπάντεχα στο στόχαστρο του FBI, όταν μια τριάδα καλοβαλμένων έμπορων ναρκωτικών θα τη χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για τη διακίνηση μιας μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην ενδοχώρα. Ο Τζέρι Μπόιλ, αρχιφύλακας της μικρής κωμόπολης με την αντισυμβατική συμπεριφορά και το ανατρεπτικό του χιούμορ, θα αναγκαστεί να δώσει βοήθεια στον απόλυτα πειθαρχημένο πράκτορα του FBI Γουέντελ Έβερετ, προκειμένου να εξαρθρώσουν τη διεθνή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών.

Πολίτικη Κουζίνα – ALPHA, 23.00

Ελληνική ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, με τους Γιώργο Χωραφά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Ρένια Λουιζίδου.

Πρόκειται για μία βιωματική ταινία του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη, που όντας Κωνσταντινουπολίτης στην καταγωγή ο ίδιος, καταπιάνεται με το ζήτημα των διωγμών που υπέστησαν από τις τουρκικές αρχές οι Έλληνες της Πόλης το 1964. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Φάνης Ιακωβίδης (τον υποδύεται ο Γιώργος Χωραφάς), καθηγητής αστροφυσικής στην Αθήνα, περιμένει τον παππού του από την Κωνσταντινούπολη, τον οποίο έχει να δει από την παιδική του ηλικία. Αρχίζοντας προετοιμασίες για την υποδοχή του προσκαλεί όλους τους φίλους του παππού του και ετοιμάζει μια σειρά από πιάτα πολίτικης κουζίνας.

Μια ξαφνική αρρώστια όμως του παππού, δεν θα του επιτρέψει να ταξιδέψει στην Αθήνα. Ο καθηγητής τότε θα αποφασίσει να πάει εκείνος στην Κωνσταντινούπολη για να τον συναντήσει και να θυμηθεί ξανά τα χρόνια που έζησε εκεί με τους γονείς του, τους οποίους ενσαρκώνουν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Ρένια Λουιζίδου. Εκεί επιστρέφουν όλες οι ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, οι δυσάρεστες του διωγμού και της απέλασης, αλλά και ο πρώτος έρωτας της ζωής του, η Σαϊμέ, που υποδύεται η Τουρκάλα ηθοποιός Μπασάκ Κοκλούκαγια. Η ταινία απέσπασε 8 βραβεία στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

O εξαφανισμένος φάκελος – Cinobo

του Ερίκ Ζονκά

Το αστυνομικό νουάρ συναντά τον κοινωνικό προβληματισμό και δυο πρωτοκλασάτοι πρωταγωνιστές, οι Κασέλ και Ντιρί, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια ιστορία με πολλές προεκτάσεις και άλλα τόσα twists.

Ο έφηβος γιος μιας οικογένειας εξαφανίζεται. Ένας έμπειρος μα καταπονημένος αστυνομικός αναλαμβάνει την υπόθεση και ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, όμως ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο. Ο πρώην καθηγητής του αγοριού, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση, δείχνει έντονο ενδιαφέρον και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας. Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς μια λύση, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Η Συμμορία των 8, STAR 21.00

Aμερικανική ταινία του Γκάρι Ρος, με τους Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χαθαγουέι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ριάνα.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, η αδερφή του διαβόητου Ντάνι Όσιαν, η Ντέμπι, βρίσκει την παλιά της συνεταίρο Λου και καταστρώνει μαζί της την κλοπή ενός διαμαντένιου κολιέ αξίας 150 εκατ. δολαρίων από τη λαμπρότερη κοσμική εκδήλωση της χρονιάς: το Met Gala. Μια ταινία με χιούμορ και υπέροχο καστ, χωρίς τα στοιχεία που θα μπορούσαν να την απογειώσουν.