Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου…

Ο Ηλίας του 16ου – ALPHA 19.00

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Μαρίκα Κρεβατά.

Ads

Ο Ηλίας του 16ου είναι θεατρική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου. Το 1959 μεταφέρθηκε από τη Φίνος Φιλμ στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Τρεις φτωχοί φίλοι, ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, βρίσκονται σε μεγάλη ένδεια. Αποφασίζουν να κλέψουν το αφεντικό του Βαγγέλη, τον κυρ-Λάμπρο, ιδιοκτήτη μπαρ, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο. Τη διάρρηξη θα κάνει ο Θωμάς, ενώ ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας, θα φυλάει τσίλιες. Την ώρα που ο ψευτο-αστυφύλακας περιπολεί στο δρόμο, σ’ ένα διπλανό σπίτι γίνεται αντιληπτή η απώλεια ενός δακτυλιδιού, και για την κλοπή κατηγορείται η υπηρέτρια. Ο Ηλίας καλείται να παρέμβει και χωρίς να το συνειδητοποιεί ενεργεί ως πραγματικός αστυνομικός. Στη συνέχεια, όλοι καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κι ο Ηλίας ισχυρίζεται ότι ανήκει στη δύναμη ενός άλλου αστυνομικού τμήματος, του 16ου, και ότι απλώς κατά τύχη περνούσε από εκεί. Και ο Θωμάς όμως συλλαμβάνεται και οδηγείται στο ίδιο τμήμα, όπου ο Ηλίας, με απίθανους ακροβατικούς χειρισμούς, θα τα ξεδιαλύνει όλα, αποδεικνύοντας την αθωότητα της υπηρέτριας, τις ανομίες του αφεντικού του, και τέλος καταφέρνοντας να αφεθεί ελεύθερος ο Θωμάς.

Πορφυρά Ποτάμια – ERT 2 22.00

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς με τους: Ζαν Ρενό, Βενσάν Κασέλ, Νάνια Φαρές, Ζαν-Πιέρ Κασέλ

Δύο διαφορετικοί σε νοοτροπία αστυνομικοί ερευνούν μια σειρά αποτροπιαστικών φόνων, οι οποίοι έγιναν στην κλειστή κοινότητα μιας πανεπιστημιούπολης στις χιονισμένες Άλπεις.

Ο Mathieu Kassovitz κατηγορήθηκε ότι έκανε μια Χολιγουντιανή ταινία αντιγράφοντας το Seven και την Σιωπή Των Αμνών. Παρόλα αυτά η ταινία του κινείται σε ένα διαφορετικό κλίμα από τις Αμερικάνικες καταφέρνει να κερδίσει τον θεατή διατηρώντας την αγωνία ως το τέλος.

Έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου – On line Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

της Χριστίνας Σιγανίδου

Ο φακός παρακολουθεί το έργο της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης και τον αγώνα τους να αποτρέψουν την απόφαση της κυβέρνησης για απόσπαση και τεμαχισμό των αρχαιοτήτων που ανασκάφηκαν στο σταθμό Βενιζέλου, κατά τις εργασίες του μετρό. Καλύπτει τους 15 μήνες από τη γέννηση της Κίνησης ως τα Χριστούγεννα του 2020. Εκτός από τα ερασιτεχνικά βίντεο, τα οποία καταγράφουν επιλεκτικά όλη αυτή την περίοδο, τα γυρίσματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δεύτερου λοκντάουν και επέβαλαν άλλες συνθήκες γυρίσματος και τη χρήση υλικού από διαδικτυακές συνεντεύξεις ή διαδικτυακές συνεδριάσεις του Σώματος.

Άνθρωποι στην πανδημία – On line Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Εφτά φοιτήτριες και φοιτητές κινηματογράφου σκιαγραφούν το πορτρέτο κάποιου συγκατοίκου τους ή του εαυτού τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Συλλογικό έργο φοιτητών/τριών Τμ.Κιν/φου ΑΠΘ (Έφη Αναγνωστίδου, Κατερίνα Αντωνοπούλου-Βηδενμάιερ, Ρένα Δανιλούλη, Αντιγόνη Ηλιάδη, Γαλάτεια Κόνδη, Νίκος Παπαχίου, Μηλένα Περδικάρη )